Neamţ: Legea Educaţiei, combătută cu ecusoane şi banderole albe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ca măsură de protest, profesorul Raluca Dosoftei poartă un ecuson pe care scrie "grevă japoneză"
Ca măsură de protest, profesorul Raluca Dosoftei poartă un ecuson pe care scrie "grevă japoneză"

Cadrele didactice din Neamţ care nu au fost de acord cu soluţia găsită de Guvern de a-şi asuma răspunderea pe Legea Educaţiei Naţionale au ales ca măsură de protest greva japoneză, de frică să nu se aleagă cu salariile micşorate dacă ar fi aderat la o grevă generală.

Deşi au mers la ore, iar cursurile s-au desfăşurat ca într-o zi normală de şcoală, cadrele didactice au purtat fie ecusoane pe care era scris „grevă japoneză", fie banderole albe.

Raluca Dosoftei, profesor de Matematică la Şcoala nr. 3, are şapte ani vechime, gradul didactic II şi un salariu de 780 de lei, sumă în care sunt incluse şi orele de dirigenţie. „Acum am ales această formă de protest pentru a nu-i afecta pe copii. Nu mă deranjează atât de mult salariile foarte mici, ci atitudinea pe care guvernanţii o au faţă de cadrele didactice. Trebuie să simt că fac ceva pentru că aşa nu se mai poate", a declarat profesorul Raluca Dosoftei.

Nici profesorul de Muzică Ioan Amironoaie nu este deloc încântat de noua Lege a Educaţiei. „Am peste 35 de ani vechime şi consider că legislaţia este făcută de nişte indivizi care nu au legătură cu realitatea şcolii româneşti. Asumarea acestei Legi se va răsfrânge asupra copiilor, iar rezultatele nefaste se vor vedea peste ani, aşa cum s-a întâmplat până acum. În ultimii 20 de ani am avut numai generaţii de sacrificiu", crede profesorul Ioan Amironoaie.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite