Neamţ: Lăutarii de la Unic provoacă coşmaruri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patronii restaurantului au ignorat somaţiile emise anul trecut de Garda de Mediu, spre supărarea locatarilor şi a turiştilor. Zgomotul infernal din timpul nopţii lasă şi Hotelul Ceahlău fără clienţi. Mai mulţi turişti au refuzat plata cazării pentru că n-au putut dormi.

Lăutarii care cânta până în zori la Restaurantul Unic îi scot din minţi atât pe proprietarii din zonă, cât şi pe administratorii Hotelului Unic. Aceştia s-au plâns că situaţia a scăpat de sub control şi că, deşi ei au sesizat autorităţile competente să ia măsuri, nimic nu s-a schimbat.


„Este inadmisibil ca în casa mea să nu pot dormi din cauza zgomotului. Reprezentanţii terasei ne-au spus că, dacă nu ne convine situaţia, putem să ne mutăm în altă parte“, a povestit Gheorghe Zaharia, locatar.


Conflict cu tradiţie


Şefii Gărzii de Mediu recunosc că războiul locatarilor cu lăutarii trenează de câţiva ani. „Cunoaştem foarte bine situaţia. S-a întâmplat la fel şi anul trecut şi acum doi ani. Sesizarea primită este în termen de soluţionare“, a fost răspunsul oferit de Neculai Bucşă, prim-comisar în cadrul Gărzii de Mediu Neamţ.


Măsurătorile efectuate anul trecut de inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Neamţ şi de cei ai Gărzii de Mediu arătau clar că acolo unde limita de sunet admisă era de 50 de decibeli, erau de fapt 68,6. Locuitorii din zonă nu sunt singurii afectaţi de concertele nocturne. În acest final de săptămână, clienţi ai Hotelului Ceahlău, situat în apropierea complexului Unic, au refuzat să achite contravaloarea cazării pentru că nu s-au odihnit din cauza muzicii de la terasă.


Izolarea fonică, promisiune uitată


„Au crezut că de la noi vine problema. Până acum au fost cazuri izolate, dar situaţia se amplifică. Pot să ne reclame la Ministerul Turismului şi să nu mai fim plătiţi în perioada sejurului“, a declarat un angajat al hotelului.


Anul trecut, Vasile Ouatu, reprezentantul restaurantului Unic, somat de Garda de Mediu să ia măsuri urgente, a promis acoperirea terasei cu pricina. „Avem un proiect pentru a acoperi terasa. O să fie izolată fonic după cum cere legea şi nu o să mai fie probleme. În toamna asta sperăm să finalizăm lucrarea“, declara Vasile Ouatu în vara anului 2009.


Contactat telefonic, patronul nu a dorit să comenteze situaţia.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite