Neamţ: Izmenele foştilor militari, chilipir pentru primării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jandarmii nemţeni dau de pomană efectivele de echipament uzate moral pe care le ţineau pe stoc de mai bine de trei ani, după desfiinţarea serviciului militar obligatoriu.

În total, aceştia au scăpat zilele trecute de 1.874 de batiste, 1.630 de perechi de chiloţi de trupă, 780 de bucăţi de dosuri pentru pernă, 206 bucăţi de dosuri pentru saltea, 24 de cămăşi de trupă, 1.606 perechi de izmene de trupă, 1.475 de prosoape şi 409 pulovere. Cele trei runde de licitaţie publică cu strigare organizate de Inspectoratul Judeţean pentru valorificarea articolelor de lenjerie şi de îmbrăcăminte nu au avut succes, aşa că produsele au fost date fără niciun ban instituţiilor publice.

„Au fost trei licitaţii organizate pe datele de  17 mai, 1 şi 14 iunie şi la niciunul din teremen nu s-a arătat cineva interesat de aceste produse", a spus căpitanul Cătălin Resmeriţă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi (IJJ) Neamţ.

Conform anunţului public al Jandarmeriei, preţurile de pornire la licitaţii erau fixate la 35 de lei pentru o cămaşă, 1,75 de lei pentru o pereche de chiloţi, 45 de lei pentru un pulover sau  7,7 lei pentru o pereche de izmene. 

În termenul de 30 de zile de la ultima licitaţie organizată pentru vânzarea produselor, la Jandarmerie au venit deja trei solicitanţi care au achiziţionat bunurile pe gratis.

„Noi nu mai aveam cum să folosim aceste articole pentru că erau uzate moral şi nu puteau fi achiziţionate de persoane fizice sau de firme, ci doar de instituţii publice. Am mai făcut o adresă către conducerea Jandarmeriei pentru a mai valorifica un lot, şi aşteptăm răspunsul", mai spune purtătorul de cuvânt al IJJ Neamţ.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite