Neamț: Instruire a șefilor serviciilor voluntare pentru situații de urgență

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Activitatea urmărește sporirea capacității de intervenție a angajaților ISU
Activitatea urmărește sporirea capacității de intervenție a angajaților ISU

Activitățile de prevenire a incendiilor în gospodăriile populației vor fi intensificate

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava" al judeţului Neamţ a organizat convocarea trimestrială de pregătire a şefilor serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă. În cadrul ședinței, au fost prezentate teme de interes pentru personalul cu responsabilităţi în gestionarea situaţiilor de urgenţă de la nivelul autorităţilor locale, precum şi analize ale intervenţiilor desfăşurate de către personalul voluntar din aceste servicii, în scopul perfecţionării şi specializării continue a acestora în vederea îndeplinirii cu profesionalism a misiunilor ce le revin.

Şefilor serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă li s-a solicitat, în contextul răcirii prognozate a vremii, să intensifice activităţile de prevenire a incendiilor la gospodăriile populaţiei, prin intermediul componentei preventive existentă la nivelul fiecărui serviciu, în scopul scăderii numărului de incendii cauzate de utilizarea necorespunzătoare a mijloacelor de încălzire sau a instalaţiilor electrice suprasolicitate în această perioadă", a precizat căpitanul Iulian Jugan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Petrodava" al județului Neamț.

Convocările de pregătire a şefilor serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă au drept obiective creşterea eficienţei managementului situaţiilor de urgenţă, aprofundarea şi dezvoltarea capacităţilor manageriale ale şefilor serviciilor de urgenţă voluntare pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă. „De asemenea, ele au în vedere și formarea deprinderilor personalului ce încadrează serviciile de urgenţă, necesare intervenţiei la producerea incendiilor, inundaţiilor, viiturilor, zăpoarelor, cutremurelor de pământ și alunecărilor de teren", mai spune Iulian Jugan. Totodată se urmăreşte creşterea gradului operativităţii la acţiunile de înştiinţare, alarmare, intervenţie şi cooperare a serviciilor voluntare dotate cu autospeciale pentru stingerea incendiilor.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite