Neamţ: Înmormântare „de-a gata“ la preţ de criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Firma pe care o administrează Marius Ghineţ oferă servicii „all-inclusive“
Firma pe care o administrează Marius Ghineţ oferă servicii „all-inclusive“

Pietrenii care vor să scape de bătaia de cap de la organizarea unei înmormântări o pot comanda „de-a gata“, la preţuri mai mici decât ajutorul dat de stat.

Antreprenorii de pompe funebre din Piatra Neamţ s-au văzut nevoiţi să se adapteze la vremurile de criză, care nu i-au ocolit. „Se vede că lumea nu mai are bani. Criza ne-a lovit pe toţi. Majoritatea celor care ne trec pragul caută articole ieftine, însă, chiar şi aşa, nu prea cumpără nimeni articolele cu preţul cel mai mic“, spune Marius Ghineţ, administratorul unui magazin de pompe funebre din Piatra Neamţ. Conştienţi de faptul că moartea nu iartă pe nimeni, proprietarii de asemenea magazine vin cu oferte pentru toate buzunarele.

Oferă servicii funerare nonstop
„La noi, cel mai ieftin sicriu pleacă de la 200 de lei, iar cel mai scump costă 9.000 de lei. Vrem ca omul să iasă de pe uşa noastră mulţumit de alegerea pe care a făcut-o“, susţine un patron de pompe funebre. Unii antreprenori de pompe funebre au dus chiar mai departe serviciile pe care le oferă clienţilor.

Astfel, ei se ocupă de tot ceea ce ţine de organizarea unui asemenea eveniment. „De la spălatul defunctului şi până la praznicul de după înmormântare, noi ne ocupăm de tot, oferind şi servicii de catering. Punem la dispoziţia clientului toate aceste facilităţi şi suntem disponibili nonstop. În caz de nevoie, asigurăm şi transportul intern sau internaţional“, explică Ghineţ.

Preţul unei înmormântări „de-a gata“ ajunge la 1.300 de lei vechi, mai puţin decât ajutorul de înmormântare de la stat care ajunge la 1.800 de lei. Pietrenii sunt încântaţi de aceste servicii. „La cât de mult s-au scumpit toate, te şi strânge-n spate numai când te gândeşti la moarte. Că vrem sau nu, odată tot trebuie să plecăm. Bine că poţi apela la oameni care-ţi oferă toate serviciile. Când îţi dispare cineva drag, eşti tras în toate părţile şi-ţi pot scăpa multe detalii“, remarcă pensionarul Ioan Nedelcu.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite