Neamț: Inculpații din dosarul „Bariera” vor să scape la recurs

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adrian Botez, zis „Țâță" și ceilalți cinci inculpați pentru tentativă de omor deosebit de grav caută să scape de arest, respectiv de interdicția de a părăsi țara. Deși nu avea mandat de arestare emis pe numele săău și nici restricții impuse de instanță, a făcut recurs și Valentin Păvălucă.

Decizia luată luni de magistrații Tribunalului Bacău a fost atacată astăzi cu recurs atât de anchetatori, cât și de inculpați. Procurorii sunt nemulțumiți că instanța a admis cererile de arestare doar pentru trei din șase inculpați, în timp ce persoanele vizate speră să scape de arest sau de măsurile restrictive.

Neamţ: Trei arestări în dosarul Mironescu

„Decizia din dosar a fost atacată cu recurs atât de Parchet, cât și de cei șase inculpați, inclusiv de Valentin Păvălucă. În cazul său instanța nu a admis ieri nici măsura arestării preventive, și nu a prevăzut nici măsura interdicției de a părăsi țara", a spus judecătoarea Maria Oborocianu, purtătoarea de cuvânt a Tribunalului Bacău.

În urma deciziei de luni, 9 mai, judecătorii au admis propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile pentru Adrian Marin Botez zis „Țâță", Vlăduț Zîmbrean zis „Calu" și Constantin Manea. Pentru primul dintre ei s-a emis un mandat de arestare în lipsă, deoarece nu s-a prezentat la proces. În cazul lui Cătălin Rusu și Cătălin Crăciun s-a dispus interdicția de a părăsi țara.

După ce va fi întocmită motivarea urmează ca dosarul să ajungă la Curtea de Apel care va stabilit termenul de soluționare a cererilor de recurs.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite