Neamţ: Încălzirea vremii închide sezonul de schi mai devreme

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bilanţul făcut de administratori arată că telescaunul a fost folosit pentru 60.865 de urcări. De asemenea, 28.300 de persoane au făcut o plimbare cu telegondola.

Încălzirea vremii a scurtat sezonul de schi de pe pârtia Cozla din Piatra Neamţ cu circa două săptămâni. Administratorii de la Perla Invest sperau ca sezonul să se prelungească până la sfârşitul lunii martie.

„Până la 20 martie, Perla Invest a încasat la instalaţia de telescaun 304.324 de lei, însemnând 60.865 de urcări şi circa 6.100 de persoane“, a explicat Ludmila Armaşu din cadrul Serviciului Comunicare al Primăriei. În acelaşi timp, telecabina a plimbat aproape 30.000 de persoane. „Telecabina funcţionează în continuare, iar încasările în perioada decembrie 2010-20 martie 2011 au fost de 339.188 de lei, de la circa 28.300 de persoane“, a mai declarat Ludmila Armaşu. Numărul celor care au ajuns pe Cozla a fost mai mare însă datorită evenimentelor organizate la baza pârtiei. „A fost, cu siguranţă, un sezon mai bun decât cel de anul trecut şi prin prisma faptului că am oferit mai multe evinemente, patru competiţii sportive, plus Festivalul «Piatra pe Zăpad㻓, a declarat Nicoleta Husaru, purtătorul de cuvânt al Perla Invest.

Schiorii aşteaptă însă şi o pârtie pentru începători. „Începătorii pot lua lecţii de la jumătate pârtiei în jos, unde panta se linişteşte. Nu e normal ca orice începător să se dea din vârful pârtiei pentru că se pot provoca accidente. De aceea ar trebui şi o pârtie pentru începători“, crede Vasile Provolovici, fost membru Salvamont.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite