Neamţ: Iluminatul de Paşte, cheltuială de 20.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Instalaţiile electrice vor fi aprinse în Duminica Floriilor şi vor fi demontate după sărbătoarea Înălţării.

Pregătirile pentru decorarea oraşului de sărbători au intrat pe ultima sută de metri. Edilii vor ca, la finalul acestei săptămâni, să aprindă deja instalaţiile luminoase montate în oraş. „În acest an nu au fost achiziţionate ornamente noi, ci se folosesc cele din anii precedenţi. Sunt 20 de figurine tridimensionale, respectiv iepuri uriaşi şi ouă din ghirlande, 112 panouri, 184 de figurine bidimensionale şi 9.520 de metri de ghirlande“, a spus Vlad Tudor, purtătorul de cuvânt al Primăriei Neamţ.

Lumină până de Înălţare
Ornamentele vor fi amplasate în Piaţa Mihail Kogălniceanu, în Piaţa Ştefan cel Mare, pe bulevardele Mihai Eminescu şi Republicii, dar şi în cartierele din municipiu. Acestea vor fi aprinse în Duminica Floriilor, pe 17 aprilie, şi vor fi demontate după şase săptămâni, odată cu trecerea sărbătorii Înălţării.

Chiar dacă nu s-au făcut cheltuieli suplimentare cu achiziţionarea de ornamente noi, edilii se aşteaptă la o creştere a facturii la energia electrică cu aproximativ 20.000 de lei, la fel cum s-a întâmplat anul trecut. Plus că vor fi costuri mai mari şi din cauza majorării TVA-ului. „Anul trecut, în luna aprilie, când au fost Sărbătorile Pascale, costul la electricitate a fost de 87.627,76 de lei, iar în mai, după sărbători, costul a fost de 68.186,25 de lei“, a adăugat Vlad Tudor. Părerile nemţenilor sunt pro şi contra ornării oraşului de Paşte. „Cred că suntem unul dintre puţinele oraşe din ţară care este decorat de Paşte şi îmi place, mai ales când îmi vin musafiri şi ne laudă. Nu mi se pare că am cheltuit prea mult cu asta. Mai degrabă cred că se irosesc banii cu telegondola care merge în gol decât cu nişte instalaţii“, este de părere cosmeticiana Laura Mihalache.

„Mai bine ar face locuri de muncă“
Alţi pietreni consideră că edilii ar trebui să cheltuiască bani în alte scopuri decât pentru ornarea oraşului. „La cum merg treburile acum la noi, numai de decoraţiuni de Paşte nu cred că are chef cineva. Locuri de muncă nu sunt şi nici salariile nu prea ne ajută să ne descurcăm. Mai bine ar investi în crearea unor locuri de muncă în loc să dea banii pe iepuri şi instalaţii“, crede electricianul Emil Vişan.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite