Neamţ: Hoţie cu paharul de apă cerut la uşă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O pietreancă a rămas fără telefon după ce i s-a făcut milă de un copil însetat. Pensionarii şi minorii sunt victimele preferate ale hoţilor inventivi.

Adela T., o pensionară în vârstă de 63 de ani, nu s-a gândit nicio clipă că paharul de apă pe care i l-a cerut un copil care a sunat la uşă ar putea să o coste 100 de lei. Amabilă, femeia s-a dus la bucătărie după apă, iar când s-a întors copilul dispăruse de la uşă, cu tot cu telefonul ei.

Hoţul se plimba fără griji

„Profitând de neatenţia femeii, copilul, în vârstă de 13 ani, i-a sustras de pe o măsuţă aflată în holul locuinţei, un telefon mobil în valoare de aproximativ 100 lei, după care a fugit“, spune inspectorul principal Cătălina Bădeanu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ. Femeia a anunţat oamenii legii la ora 16.40, iar la câteva minute după sesizare, agenţii de siguranţă publică l-au depistat pe suspect. Băiatul se plimba pe strada Mihai Viteazu, în apropierea străzii Aleea Aurorei, unde locuieşte Adela T. „Minorul a indicat locul unde a ascuns mobilul, care a fost recuperat şi restituit părţii vătămate“, a completat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ.

Metode noi de furt

Potrivit datelor Poliţiei, reiese că pensionarii şi copiii sunt categoriile de vârstă cele mai expuse la furtul din locuinţă deoarece hoţii se bazează pe neatenţia şi naivitatea lor. „Zilele trecute au sunat la mine la uşă doi indivizi care spuneau că strâng ajutoare pentru copiii bolnavi de SIDA. Mi s-au părut suspecţi şi i-am repezit să nu mă trezesc cu lipsuri de prin casă“, spune pietreanul Valentin Ciubotaru. 

Pentru a nu deveni victime ale furturilor din locuinţe, poliţiştii îi sfătuiesc pe pietreni să nu deschidă uşa persoanelor necunoscute.„Multe victime au fost şi cetăţenii care au permis accesul în locuinţă persoanelor care vând ori cumpără diverse produse sau care se oferă să presteze diferite servicii”, mai spune inspectorul principal Bădeanu.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite