Neamţ: Hărţuiţi de bănci după ce şi-au ajutat patronul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Familia este disperată, mai ales că este nevoie de bani pentru băiatul lor, care  a rămas fără mâini după ce s-a curentat în curte de la un transformator.

Maria Tărâţă din Călugăreni, comuna Poiana Teiului, a primit acasă o somaţie de la o firmă de recuperări prin care i se cere să achite în termen de cinci zile aproape 44.000 de lei. „Vă informăm că, pentru fiecare zi de neplată, debitul se majorează cu dobânzi şi cu penalităţi, precum şi cu costuri efectuate pentru recuperarea creanţei“, se spune în somaţia respectivă.

Suma este rezultată din credit, dobânzi şi penalităţi care s-au adunat la o bancă, după ce femeia a împrumutat 35.000 de lei în 2007, pentru gateristul care a angajat-o câteva luni. Patronul ei, Grigore Tănase, a luat banii şi apoi a concediat-o. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu soţul ei, Dan Tărâţă, care a făcut un alt credit, de 30.000 de lei.

„Urmează şi soţul meu să primească somaţie“
Din toţi banii împrumutaţi, familia Tărâţă nu a reţinut decât 10.000 de lei, iar restul i l-au dat lui Grigore Tănase, care avea un gater în satul Ceahlău. „Deocamdată, am primit somaţie numai eu, dar cred că urmează să primească şi soţul“, a spus Maria Tărâţă. În acest timp, poliţiştii încearcă să vadă cum a făcut Grigore Tănase adeverinţele de salariu pentru cei doi ca să poată obţine banii de la bancă.

„Serviciul de Investigare a Fraudelor a început urmărirea penală pentru înşelăciune şi uz de fals“, a precizat inspector principal Cătălina Bădeanu, purtător de cuvânt al Poliţiei Neamţ. Ca şi cum necazurile familiei Tărâţă nu ar fi fost de ajuns, în noiembrie 2009, singurul lor copil, Dan-Silviu, s-a electrocutat la un transformator electric de la reţeaua publică, aflat pe un stâlp în curtea bunicii, şi a rămas fără mâini.

Copilul scrie la calculator cu degetele de la picioare
De câteva săptămâni, copilului i-au fost puse proteze cu senzori la muşchii rămaşi din braţe, dar eficienţa lor e destul de mică. „Nu pot decât să apuc o banană, şi asta numai cu proteza dreaptă“, spune Silviu. El continuă să meargă la şcoală, deşi nu poate scrie, şi are note bune.

Acasă are un laptop legat la internet şi obişnuieşte să comunice cu prietenii pe messenger. Pentru aceasta foloseşte degetele de la picioare. „Dacă ar avea o imprimantă, ar putea să-şi scrie temele la calculator“, spune mama lui.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite