Neamţ: Germanii şi ruşii au sărbătorit la Casa de Cultură ziua minorităţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziua comunităţilor germană şi rusă a fost sărbătorită, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Piatra Neamţ, printr-un spectacol muzical care a avut loc miercuri, 26 mai, de la ora 18.

Din partea minorităţii ruse au participat o formaţie de dansuri şi solişti vocali din Iaşi, iar minoritatea germană a fost reprezentată de Forumul Democrat German Piatra Neamţ. Aceştia au avut ca invitaţi membrii formaţia Zwei a Forumului Democrat, clasa a VI-a cu studierea limbii germane de la Colegiul Naţional „Calistrat Hogaş" Piatra Neamţ, precum şi fanfara Liceului de Artă „Victor Brauner" Piatra Neamţ.

„Forumul Democrat German Piatra Neamţ a participat cu o formaţie vocală şi cu formaţia de dansuri, ambele având numele de Edelweis. Cei 12 copii de clasa a VI-a, sub coordonarea  tinerei şi inimoasei profesoar  Luminiţa Stoian, au jucat piesa «Muzicanţii din Bremen» de Faţii Grimm", a precizat Augusta Jumanca, prim-vicepreşedinte al Forumului Democrat German.

Vedeta spectacolului a fost micuţa Mara Ecaterina Iliescu, de numai cinci ani şi jumătate, care a interpretat un cântec foarte cunoscut printre copii germani, „Lieder die wie Brucken sind", care s-ar traduce „Cântece ca un pod".

„De doi ani, Mara Ecaterina Iliescu este foarte ataşată de Forumul Democrat German şi participă la toate spectacolele pe care le are, inclusiv la turnee prin ţară", a precizat Ana Ciutea, bunica ei.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite