VIDEO: Furtună violentă la Târgu Neamţ/Vijelia a ajuns şi în zona Roman (Update)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Târgu Neamţ, o maşină a fost distrusă de un arbore, iar un alt copac a căzut peste o cutie de gaz metan. În localităţile învecinate municipiului Roman grindina a produs pagube în grădini şi livezi.

Update ora 16.50 - Localităţile din zona Roman lovite de grindină

Un nemţean a filmat câteva secvenţe cu furia naturii care s-a abătut în această după amiază asupra localităţilor din zona Roman. În comuan Săbăoani, grindina care a căzut în jurul orei 14.00 a afectat culturile din grădinile localnicilor şi fructele din livezi.

.......................................

Furtuna s-a abătut asupra oraşului de sub Cetate în jurul orei 13.00 şi a durat circa 40 de minute. În acest timp, mai mulţi copaci au fost doborâţi de vânt şi au produs pagube proprietarului unei maşini parcate pe strada Zimbrului, în timp ce pe strada Vulturi un arbore s-a prăbuşit peste o cutie de gaz metan.

„Echipele de la Detaşamentul de Pompieri sunt în teren cu motofierăstraie şi  motopompe pentru a înlătura efectele furtunii. S-au mai înregistrat inundaţii în subsolul unui bloc de pe strada Zimbrului şi în pivniţa unei case de pe strada Bogdan Petriceicu Haşdeu", a spus căpitanul Iulian Jugan, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ.

Autorităţile şi forţele de intervenţie au fost avertizate cu doar 10 minute înainte de producerea acestei urgii, deoarece avertizarea locală de cod portocaliu «nowcasting» a fost emisă de meteorologi la ora 12.50.

„O avertizare de acest gen a fost emisă şi pentru zona Roman pentru orele 14.50 - 15.10. De asemenea este emisă avertizare hidrologică în bazinul râului Bistriţa pentru astăzi după amiază de la ora 18.00 până sâmbătă, 25 iunie la ora 13.00. În acest interval se aşteaptă scurgeri de pe versanţi şi formarea de torenţi pe afluenţii Bistriţei", a mai spus căpitanul Jugan.

Meteorologii au emis pentru următoarele 24 de ore avertizare de cod galben în toată ţara.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite