Neamţ: Fostă sportivă, în luptă cu boala şi sărăcia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Camelia Bucur, fostul căpitan al echipei de handbal din Piatra Neamţ, a suferit o dublă hernie de disc şi nu se poate angaja. Deşi a reprezentat oraşul în competiţiile sportive, Camelia găseşte rar sprijin în comunitate.

Camelia are 43 de ani şi spune că handbalul a fost meseria pe care a practicat-o timp de două decenii la nivel de performanţă. Dar, anul trecut, ea s-a îmbolnăvit şi a fost nevoită să se retragă din activitate.

„După un meci din ultimul sezon am suferit o dublă hernie de disc, adică mi-au fost afectate două vertebre ale coloanei. Medicii mi-au spus din start că trebuie să pun capăt activităţii sportive, şi că nu o să mai pot face activitate fizică“, spune femeia.

În prezent, ea are dureri care nu o lasă să stea mai mult de câteva minute pe scaun, motiv pentru care nici nu se poate angaja. „Nu mai pot nici să muncesc şi trebuie să mă descurc împreună cu soţul să ne asigurăm cumva traiul nouă şi băiatului“, a mai precizat sportiva.

Antrenor fără bani

Nemţeanca este dezamăgită de lipsa de perspectivă a sportivilor care îşi încheie cariera şi de posibilităţile reduse pe care le oferă societatea.

„După accidentare am stat două luni şi jumătate la pat pentru că nu mi-am permis să plătesc o operaţie care costa peste 1.000 de euro. Am avut oferte să fiu antrenor secund la echipa locală de handbal, dar bugetul clubului nu permite şi salarizarea“, mai spune golgeterul formaţiei nemţene.
Ea s-a clasat pe locul al treilea cu echipa din Piatra Neamţ în Liga Naţională (2003) şi a fost vicecampioană naţională un an mai târziu, când a evoluat pentru echipa Silcotub Zalău.

Lot format din şomere

Profesorul Dan Valentin, antrenorul echipei locale de handbal este la curent cu situaţia fostei sale eleve. „Ştiu că traversează o perioadă grea şi încerc să o ajut, dar nu sunt posibilităţi în aceste vremuri. Lotul echipei e format acum din 5 şomere, 5 studente şi 5 eleve“, spune tehnicianul.

Impresionat de situaţia grea a Cameliei Bucur, lectorul Petru Botez a obţinut sprijinul şcolii de şoferi unde predă ca să-i acorde gratuitate pentru cursurile necesare obţinerii permisului auto. „Nu din milă am făcut acest lucru, ci ca un semnal de alarmă pentru pietreni să nu-şi uite sportivii de valoare“, a spus lectorul Petru Botez.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite