Neamţ: Folosesc ambulanţa ca taxi pentru Urgenţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secţia de Urgenţe de la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ este luată cu asalt de pacienţi care ştiu că beneficiază gratuit de tratament şi analize.

Serviciul de Ambulanţă primeşte în fiecare zi numeroase apeluri de la nemţeni ale căror afecţiuni pot fi tratate de medicul de familie. Cei mai mulţi vor să ajungă la Unitatea de Primiri Urgenţe, unde pacienţii ştiu că au parte de tratament şi de analize gratuite.

„Mulţi nu înţeleg noţiunea de urgenţă. De multe ori suntem confundaţi cu un taxi sau cu un bilet sigur de intrare în spital“, a declarat Letiţia Damoc, managerul Serviciului de Ambulanţă al Judeţului (SAJ) Neamţ.

Cheamă salvarea ca să-i treacă strada
„Ne sună la 5.30 dimineaţa de la blocul de peste drum doar ca să nu mai stea la coadă“, afirmă Cezar Cerescu, şofer pe ambulanţă. Sub motivul că îşi plătesc asigurarea de sănătate, pietrenii abuzează de ceea ce înseamnă pachetul de servicii incluse în cotizaţiile lunare. „Cele mai multe cazuri sunt greu încadrabile într-un tip de urgenţă pe care să-l deconteze Casa de Asigurări“, a adăugat medicul Letiţia Damoc.

Cadrele medicale cred că plata în caz de abuz ar fi o soluţie. „Ar trebui ca fiecare asigurat să ştie exact care-i sunt drepturile. Cu 40 de maşini în tot judeţul, nu o să ajungem niciodată la timp la solicitări“, a completat managerul. Angajaţii de la Urgenţe se plâng că pietrenii preferă să li se adreseze lor şi nu medicului de familie doar pentru a economisi timp şi pentru tratament gratuit. 

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite