Neamt: Focuri de tabără şi muzică folk la Borca

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Membrii de la Eco-Turistic pregătesc festivalul
Membrii de la Eco-Turistic pregătesc festivalul

Nemţenii sunt aşteptaţi la Cupa Montaniarzilor. Timp de trei zile, participanţii vor reface traseul Vitoriei Lipan în Munţii Bistriţei, vor fi concursuri de orientare turistică şi întreceri surpriză.       

Membrii Clubului Eco-Turistic „Gheorghe Iacomi“ din Piatra Neamţ se pregătesc de primul festival în vârf de munte, Cupa Montaniarzilor Nemţeni, la care şi-au anunţat deja participarea opt cluburi din ţară. Evenimentul va avea loc  în perioada 10-12 iunie, la Borca. Pe lângă profesionişti, sunt aşteptaţi toţi iubitorii muntelui, care vor fi primiţi în stil tradiţional de gazde, cu pâine şi sare.

„Cei care nu deţin maşini personale trebuie să ne anunţe din timp şi vor fi preluaţi de la pensiunea din centrul comunei Borca de şapte microbuze, care-i vor transporta până la locul de campare. Timp de trei zile vom organiza tot felul de întreceri pe munte, iar seara vor fi focuri de tabără, cu muzică folk şi o masă cu bucate din produsele eco de la stâna din vecinătatea taberei“, a spus Cristi Cobuz, de la Clubul Eco-Turistic. Iubitorii muntelui vor reface traseul Vitoriei Lipan în munţii Bistriţei, îşi vor putea demonstra talentul la competiţiile de orientare turistică şi vor putea cânta alături de folkiştii Adi Bezna şi Titus Constantin Cojocaru.


„Am pregătit şi o serie de surprize, de concursuri amuzante, dar şi o festivitate de premiere a veteranilor muntelui. Vor fi prezenţi şi membri ai Serviciului Salvamont Neamţ, foşti şi actuali cabanieri, angajaţi ai Direcţiei Parcului Naţional Ceahlău, foşti campioni naţionali la concursurile de drumeţie şi orientare turistică «Ştafeta Munţilor»“, a adăugat Cristi Cobuz. Câştigătorii vor primi diplome şi cupe, iar amatorii care doresc să devină oameni ai muntelui se pot înscrie fie în clubul Eco-Turistic, fie în „Crucea Talienilor“, club care va fi înfiinţat chiar la festivalul de la Borca.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite