Neamţ: Firmele din Neamţ care au bătut criza cu profit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai mari câştiguri, de milioane de lei, s-au înregistrat în domeniul construcţiilor şi în agricultură. Patronii care s-au descurcat şi în recesiune spun că reuşita îşi are rădăcinile în mult efort, cheltuirea atentă a banilor şi grija faţă de personal.

Firma din Piatra Neamţ care a realizat cel mai mare profit anul trecut este una de  construcţii. Cu un număr de 303 angajaţi, Moldocor SA a obţinut aproape 5,5 milioane de lei profit, cu o cifră de afaceri de 66,5 milioane de lei.


Secretul acestei reuşite este munca susţinută pe o zonă mare din ţară, afirmă Mihai Bătrânu, unul dintre administratorii firmei.
„Într-o lună întreagă nu dorm în patul meu decât de vreo zece ori.  Asta pentru că firma şi-a dezvoltat activitatea pe două treimi din teritoriul României“, a spus Mihai Bătrânu.


Agricultura, mai puţin profitabilă ca în anii trecuţi


Deşi compania are mai multe contracte pe bani publici, Mihai Bătrânu susţine că lucrul cu firmele private a fost cel mai important. „N-am lucrat cu un singur tip de beneficiar, ci am preferat să combinăm lucrările pentru stat cu acelea pentru mulţi privaţi“, a încheiat Bătrânu.
A doua în topul profitului din oraş este firma care are în arendă Insula Mare a Brăilei, TCE 3 Brazi. Aceasta a obţinut 3,6 milioane de lei, în special din agricultură. Cifra este de aproape zece ori mai mică decât în 2008. Radu Bălău, unul dintre administratorii firmei, spune că în spatele cifrelor se ascunde multă muncă.


Pe locul trei se află o societate cu mai multe case de amanet, Rocri Trade SRL. Cu 46 de angajaţi, aceasta a obţinut un profit de aproape 3,4 milioane de lei, la o cifră de afaceri de 16,7 milioane de lei.


Farmaciile, în top


Urmează Compania de Informatică Neamţ, cu 3,2 milioane de lei profit, fabrica de cartoane şi hârtie igienică Petrocart SA, cu două milioane de lei profit, şi firma de comerţ en-gros şi en-detail Adridan, cu 1,7 milioane de lei profit. În primele zece se află şi firma cu mai multe farmacii în oraş, Farmacia Ardealul.


„Fac eforturi pe toate liniile, mă lupt cu toţi marii distribuitori pentru a obţine condiţii avantajoase, să am un preţ bun la raft. Politica noastră este să câştigăm puţin de la cât mai mulţi oameni. Deşi cheltuim banii foarte judicios, nu înseamnă că am umblat la salariile personalului când contextul economic s-a înrăutăţit“, spune Ilie Echim, unul dintre asociaţi.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite