Neamţ: Finanţiştii au reluat protestele pe holurile instituţiei (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Funcţionarii de la Direcţia de Finanţe sunt pregătiţi să reia protestul declanşat ieri pe holurile instituţiei, dacă negocierile de la Bucureşti nu se vor finaliza cu soluţionarea revendicărilor salariale.

Ora 10.30 De mai bine de o oră, salariaţii Trezoreriei şi cei ai Direcţiei de Finanţe au părăsit birourile şi au coborât la parter unde îşi manifestă nemulţumirile faţă de reducerile salariale din sistem.

"Vrem respect!", "Salarii decente!"  sau "Nu vrem pomană!" sunt câteva din scandările funcţionarilor care participă la protestul spontan. Liderii de sindicat din instituţie spun că la protest nu participă doar membri de sindicat ai Sed Lex sau SNFP, ci şi funcţionari care nu fac parte din aceste organizaţii.

"La această oră au recurs la oprirea activităţii pe termen nelimitat şi colegii noştri de la Administraţiile Financiare din Roman, Târgu Neamţ şi Roznov. La Trezoreria din Bicaz protestul este susţinut doar parţial, de 5 din cei 20 de lucrători", spune Carmen Ciurea, liderul SNFP din cadrul Direcţiei de Finanţe Neamţ. 

Nemţenii sunt intoleranţi cu manifestarea finanţiştilor

Cei care au avut astăzi nevoie de serviciile funcţionarilor de la Finanţe au dezaprobat protestul din cauză că trebuiau să vină în altă zi la instituţie să-şi rezolve problemele.

"Dacă nici atunci când venim să dăm bani la Stat nu se poate, atunci să vină ei la noi să-i colecteze", spunea Maria Olariu, o pietreancă supărată că a bătut drumul degeaba astăzi până la sediul instituţiei de pe Bulevardul Traian.

Ora 8.00 În această dimineaţă activitatea instituţiei a început în program normal, însă liderii de sindicat spun că protestele pot fi reluate în orice moment pe parcursul zilei.

"Oamenii sunt în aşteptare şi urmăresc atent ceea ce se întâmplă la Minister. Dacă negocierile nu vor avea rezultat, este posibil ca protestele să fie reluate", spune Carmen Ciurea, preşedintele Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici din cadrul DGFP Neamţ.

În funcţie de derularea evenimentelor, liderii de sindicat spun că este posibil să existe şi funcţionari care să se deplaseze astăzi la Bucureşti pentru a susţine protestele.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite