Neamţ: Festivalul de teatru, sub semnul sărăciei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizatorii celei de-a 25-a ediţii a Festivalului de Teatru de la Piatra Neamţ  caută soluţii pentru a putea găzdui, în bune condiţii, evenimentul programat în perioada 21-30 octombrie.

Cea mai mare problemă pare să fie asigurarea unui buget care să acopere nevoile de organizare ale manifestării teatrale dedicate tinerilor actori.

Se caută sponsori

„Cunoaştem situaţia financiară actuală, însă ne dorim foarte mult să putem organiza festivalul. Măcar pe tineri să îi susţinem şi să nu le tăiem elanul, pentru că sunt la început de drum“, a spus Liviu Timuş, directorul Teatrului Tineretului.

Devizul estimativ al evenimentului intitulat „Pledez pentru tine(ri)“ este de 197.000 de lei. Mai mult de jumătate din sumă este asigurată din bugetul judeţului şi al municipiului Piatra Neamţ, în timp ce

Ministerul Culturii contribuie cu 25.000 de lei, la fel ca şi UNITER. Teatrul Tineretului poate susţine festivalul cu 16.000 de lei, însă diferenţa de 30.000 de lei trebuie atrasă din sponsorizări. La ultima şedinţă a legislativului judeţean au fost voci care au propus să fie atrasă şi contribuţia firmelor private din Neamţ.

Consilierul Constantin Iacoban a propus ca anumite pensiuni să asigure o cazare cât mai ieftină pentru actori. „Facem o listă cu aceste societăţi şi vedem ce se poate strânge“, a spus consilierul Iacoban.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite