Neamţ: Festivalul "Filmul de Piatra" revine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Festivalul de film neconvenţional de scurt metraj revine pentru cinefilii nemţeni în weekend-ul 24 - 26 septembrie.

Sărbătoarea dedicată filmului şi artelor va dura trei zile, oragnizatorii alegând două locaţii pentru desfăşurarea evenimentului: Piaţa Turnului lui Ştefan cel Mare din Piatra Neamţ şi masivul Cozla.

„Filmul de Piatra e conceput ca o competiţie naţională a filmului scurt, tânăr. Deşi prima ediţie a avut un succes enorm, din motive financiare, nu am fi putut organiza, anul acesta, o a doua ediţie care să se ridice la nivelul aşteptărilor create de succesul de la debut. Fiind obligaţi să începem proiecţiile după ce se întunecă, am tot venit cu idei: piese de teatru, spectacole multimedia, concerte, care să umple după-amiezele", a spus Andrei Dăscălescu, directorul festivalului.

Vineri, 24 septembrie, spectatorii vor putea vedea proiecţiile în aer liber în inima oraşului, iar sâmbătă şi duminică se vor urca pe muntele Cozla pentru a urmări piese de teatru şi proiecţii în aer liber, dar şi pentru a asculta formaţiile invitate să susţină concerte cu ocazia „Filmului de Piatra". „Vârful muntelui Cozla, la apus, e unul dintre cele mai frumoase locuri din lume. Visăm de multă vreme la acest moment, şi promitem tuturor celor care ne vor fi alături că vor trăi o experienţă magică, de neuitat", a adăugat Andrei Dăscălescu.

Pe site-ul festivalului, www.filmuldepiatra.ro, cinefilii din toată ţara pot participa la un concurs ale cărui premii constau în cazare şi masă la Piatra Neamţ, în cele trei zile şi nopţi de festival.

Printre programele de film ale acestei ediţii, se regăsesc un „best of" Animest, un program de filme islandeze, dar şi filmele câştigătoare la prima ediţie a festivalului Filmul de Piatra.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite