Neamţ: Falsul Viorel Andrei cere pedeapsă mică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viorel Pleşcan, bărbatul care „s-a ascuns“ sub altă identitate la TV, atacă sentinţa prin care a fost condamnat la închisoare. Moderatorul de emisiuni de televiziune care a locuit timp de zece ani la Piatra Neamţ este încarcerat acum la Focşani, iar recursul său va fi judecat la Tribunalul Vrancea.

Viorel Pleşcan (35 de ani), gălăţeanul condamnat la opt ani de închisoare care s-a sustras 10 ani executării pedepsei şi s-a stabilit la Piatra Neamţ cu identitatea falsă Viorel Andrei, a deschis două procese prin care încearcă să-şi reducă pedeapasa.

Citeşte şi:

Piatra Neamţ: A stat ascuns 10 ani pe ecranul televizoarelor

VIDEO Fugarul „ascuns" la TV: de la bicicletă la Mercedes

Unul dintre procese a avut termen astăzi la Tribunalul Vrancea, cel care are competenţă în teritoriul pe care se află Penitenciarului Mândreşti din Focşani, unde este încarcerat Viorel Pleşcan.

Are nevoie de copie după dosar

El vrea să scape cu o condamnare mai mică. Magistraţii au judecat un prim termen la 28 februarie, dar au constatat că au nevoie de dosarul de fond, pe care l-au cerut de la Galaţi şi pentru care au acordat termenul de astăzi.

Pleşcan a intentat un proces şi la Curtea de Apel Galaţi, la 16 februarie, prin care încearcă să redeschidă dosarul de înşelăciune în care a fost condamnat definitiv, după confirmarea sentinţei la Curtea Supremă de Justiţie. Calea de atac prin care se face această încercare este „apelul peste termen“, după cum se arată pe portalul instanţelor de judecată, iar primul termen de judecată este stabilit pentru 25 martie. Ambele procese au nevoie de dosarul în care s-a judecat înşelăciunea comisă de Viorel Pleşcan în Galaţi, în urmă cu circa 12 ani.

„La termenul de la Tribunalul Vrancea se va pronunţa, probabil, o amânare pentru că dosarul de fond nu a ajuns de la Tribunalul Galaţi. Este posibil ca acest dosar să fie trimis mai întâi la Curtea de Apel Galaţi, pentru termenul de la 25 martie, şi apoi să fie trimis la Focşani“, a declarat ieri avocata lui Viorel Pleşcan, Monica Anton.

Pentru ca, o dată la două termene, să nu se pronunţe amânări din cauza plimbării dosarului între Galaţi şi Focşani, avocata intenţionează să obţină un duplicat al acestuia.
„Când mă voi duce la Galaţi pentru termenul din 25 martie voi face o copie conformă cu originalul după dosarul de fond, pe cheltuiala clientului. Instanţele nu au bani nici pentru hârtia pe care se redactează minutele, darămite pentru a realiza această copie“, a mai spus Anton.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite