Neamt: Expoziţie de pictură la Galeriile „Lascăr Vorel“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iubitorii de artă pot admira diversitatea de stiluri şi tehnici abordate de pictorii nemţeni până la sfârşitul lunii aprilie.

 Cele mai recente creaţii ale pictorilor vor putea fi văzute pe simezele Galeriei de Artă „Lascăr Vorel“ din Piaţa Ştefan cel Mare, începând de astăzi, de la ora 17.00. Este ora la care va avea loc deschiderea expoziţiei colective, cu prezentările de rigoare făcute de criticii locali.


Dacă tradiţia va fi respectată, vernisajul va continua cu discuţii libere, în jurul unor pahare cu băuturi răcoritoare sau fierbinţi. „Periodic, membrii filialei se întrunesc şi îşi prezintă rodul muncii de atelier în expoziţii colective. Există câţiva pictori care nu lipsesc niciodată de la astfel de manifestări, dar şi unii care au o prezenţă mai rară. Astfel de întâlniri sunt salutare, în primul rând pentru public pentru că poate să urmărească diversitatea abordărilor plastice şi evoluţia fiecărui pictor în parte“, a precizat Ştefan Potop, preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici (UAP), filiala Neamţ.


Unul dintre veteranii plasticii nemţene prezent pe simeze este Mihai Agape. „Particip cu două peisaje în ulei. Aşa cum i-am obişnuit pe cei care îmi urmăresc evoluţia, coloritul tablourilor mele este mai sobru, în maniera adoptată de câţiva ani buni. Cred că un loc important la aceste manifestări trebuie să îl aibă mai ales generaţia tânără“, a spus Mihai Agape.


Peisaje în acuarelă


Tot peisaj expune şi Arcadie Răileanu, dar realizat în acuarelă. „Tablourile mele în ulei au, de obicei, dimensiuni mari, de aceea acum am preferat să vin cu lucrări mai mici. Aceasta nu înseamnă însă că tehnica în care sunt folosite culorile de apă este mai lipsită de importanţă decât cea în care se lucrează cu uleiul“, a explicat Arcadie Răileanu. Printre cei care şi-au anunţat prezenţa pe simezele Galeriei „Lascăr Vorel“ se mai află Dumitru Bezem, Mircea Titus Romanescu, Gheorghe Vadana, dar şi alţi membri UAP.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite