FOTO şi VIDEO: Doi morţi şi trei răniţi într-o explozie la o fabrică de cherestea din Borleşti (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două persoane au murit și trei sunt rănite din cauza unui cazan care a explodat cu puțin timp în urmă la fabrica de cherestea.

Ora 17.30 Fabrica de cherestea aparţine firmei New Star SA. Administratorul, Valentin Handaric, a refuzat până acum să dea vreo declaraţie.

image

Doar doi răniţi vor fi duşi la spital în Iaşi cu autospeciala de transport victime multiple de la ISU, iar unul va fi transportat în Bucureşti.

Ora 17.20 Unul dintre cei doi muncitori decedaţi este Gheorghe Munteanu, din comuna Borleşti.

„Toţi muncitorii sunt din comună, au familie, au copii“, a spus Gheorghe Olteanu, primarul din Borleşti, prezent la faţa locului.

Ora 17.00 O autospecială de transport victime multiple de la ISU Iaşi a plecat spre Piatra Neamţ pentru a-i prelua pe cei trei muncitori. „Autospeciala are o capacitate de patru victime pe targă. Este dotată cu aparatură de terapie intensivă“, a precizat Silvia Spiridon, purtătorul de cuvânt al ISU Iaşi.

image

Ora 16.50 Cadrele medicale de la Urgențele Spitalului Județean Piatra Neamț au decis ca cei trei bărbați răniți să fie transportați la Iași pentru mai multă siguranță.

„Cei trei muncitori sunt Gheorghe Purice (53 de ani) din comuna Borlești, care are arsuri de gradele I-II pe 6% din suprafața corpului, Constantin Tănase (55 de ani) din Podoleni, cu arsuri termice de gradul II pe 15% din suprafața corpului și traumatism toracic și Constantin Manole (49 de ani), din Borlești, cu arsuri de gradul II pe 4-5%. Toți au și traumatisme cranio-cerebrale“, a declarat Gabriela Chitoșca, asistent șef la UPU.

image

Pe la spital au trecut și prefectul județului, Mihai Archip, împreună cu polițiști din comună și inspectori ITM.

image

Ora 16.20 La Spitalul Județean din Piatra Neamț au ajuns două ambulanțe ale SAJ Neamț și una SMURD cu cei trei răniți de la fabrica de cherestea din Borlești. Ei au fost stabilizați și acum se află la Urgențe, unde medicii încearcă să evalueze gravitatea arsurilor și suprafața corpului afectată.

image

Ora 16.10 „Sunt la fața locului. Imaginile sunt șocante. Cele două victime sunt sfârtecate. Trebuie să se stabilească motivele care au dus la producerea accidentului. ITM-ul și poliția fac cercetări în acest caz“, a spus Mihai Archip, prefectul județului Neamț.

Șeful ISU Neamț, Ioan Niţică, susține că incidentul a fost provocat de explozia unui cazan recent instalat.

Ora 16.05 „Elicopterul SMURD este pregătit să decoleze de la Iași. Dacă răniții au arsuri pe mai bine de 70% din suprafața corpului, vor fi transportați la Iași“, a declarat Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătății.

Fabrica are peste 100 de angajați.

Ora 15.50 Potrivit directorului Serviciului de Ambulanţă Judeţean Neamţ, Letiţia Dămoc, cei trei răniţi prezintă arsuri.„Sunt două victime decedate şi trei victime conştiente, stabile hemodinamic. Prezintă arsuri la nivele diferite, de gradul I, II şi III. Una dintre ele prezintă fractură stern şi coaste, două fracturi ale membrelor inferioare“, a spus Letiţia Dămoc, şefa SAJ Neamţ.

Ora 15.30 Trei ambulanțe și un echipaj al Inspectoratului pentru Situații de Urgență s-au deplasat la fața locului.

Doi angajați au decedat din cauza suflului exploziei. Cei trei răniți prezintă arsuri și multiple fracturi.

„Nu au fost solicitate echipaje de intervenţie pentru că explozia nu a fost urmată de incendiu", a precizat căpitanul Iulian Jugan, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ

Vom reveni cu amănunte.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite