Neamț: Este gata primul kilometru de dig din Doljești

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările au fost demarate la începutul lunii, iar digul este menit să protejeze localitățile din zonă împotriva inundațiilor

Muncitorii care construiesc digul de la Doljești au lucrat astăzi sub atenta supraveghere a prefectului Mihai Archip, care a plecat în teren pentru verificarea proiectului demarat la debutul lunii august. Autoritățile prezente s-au declarat încântați de ce au găsit la fața locului, primul kilometru de dig fiind deja ridicat.

Dacă se lucrează în ritmul acesta cu cele trei firme, reuşim să ne încadrăm în ţinta pe care ne-am propus-o, aceea de a finaliza lucrările până pe 15 decembrie", a declarat Mihai Archip, prefectul județului Neamț.

Valoarea totală a lucrărilor se ridică la suma de 40.000.000 de lei, bani alocaţi de Guvernul României din bugetul Fondului pentru mediu, iar pentru a grăbi lucrările, a încadrat exproprierile la lista cu urgențe.

Anul acesta în luna iunie, Doljești a fost una dintre cele mai afectate comune din întreg județul de pagubele lăsate de apele Siretului.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite