Neamţ: Elevii ademeniţi spre cariera de pompier cu lecţii despre cutremur

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii au asistat la o demonstraţie a pompierilor
Elevii au asistat la o demonstraţie a pompierilor

De «Ziua prevenirii dezastrelor», elevii de liceu au avut ocazia să fie instruiţi de specialiştii de la ISU Neamţ cum să se comporte în cazul unui seism.

Activitatea pompierilor a ieşit ieri din rigoarea militărească şi a trecut în zona educativă atunci când 60 de tineri de clasa a XI-a de la Liceul cu Program Sportiv au venit în vizită la Inspectorarul pentru Situaţii de Urgenţă.

„Nu dorim să speriem pe nimeni, dar cutremurul este un fenomen imprevizibil care poate produce pierderi de vieţi omeneşti dacă nu sunt respectate anumite reguli în timpul seismului", i-a prevenit pe elevi căpitanul Bogdan Jinga. După ce au urmărit un film documentar în care s-au prezentat cauzele şi efectele celor mai mari dezastre produse în ţară şi în lume, liceenii au aflat şi cum trebuie să se comporte în cazul unui seism.

„În judeţul Neamţ, cea mai expusă zonă este Roman şi localităţile învecinate pentru că sunt situate pe falia Vrancea-Iaşi", le-a spus căpitanul Iulian Jugan, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ.

Ofertă educaţională atractivă

Lecţia deschisă a avut parte şi de prezentarea ofertei şcolare pentru cei interesaţi de o carieră în serviciile pentru situaţii de urgenţă. Elevii au aflat că pot opta pentru Facultatea de Pompieri din cadrul Academiei de Poliţie, Şcoala de Subofiţeri sau Academia Forţelor Terestre.

„7 din cei 125 de de şcoli de subofiţeri care au absolvit anul acesta au fost din Neamţ", le-a spus reprezentantul ISU. Prezentarea a avut şi rezultate, în condiţiile în care o parte din elevi s-au arătat interesaţi de condiţiile ce trebuie îndeplinite la examene. „Mi se pare o meserie interesantă aceea de salvator, chiar dacă sunt şi riscuri", a spus elevul Silviu Babătă.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite