Neamț: Elevi ieșeni blocați pe Ceahlău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grup de patru turiști din Iași au avut nevoie de ajutorul salvamontiștilor nemțeni pentru a găsi drumul spre baza muntelui.

Grupul format din trei elevi și profesoara lor veniseră în drumeție în Neamț. Ploaia torențială și temperaturile care nu depășeau 6 grade au făcut ca traseul pe care îl aleseseră să fie imposibil de parcurs. Copiii blocați pe munte au între 10 și 14 ani.

Am fost alertați sâmbătă pentru a interveni în cazul unor turiști aflați la cota 1600 pe masivul Ceahlău. Atât profesoara, cât și trei din copii prezentau semne de hipotermie. În starea cea mai gravă era conducatoarea grupului, care suferise și o criza de hipocalcemie", a declarat Raul Papalicef, șeful Salvamont Neamț.

Echipa de intervenție a acordat primul ajutor și i-a ghidat pe cei patru la cabana Dochia.

Din păcate grupul nu era pregătit pentru o drumeție pe munte. Copiii erau foarte prost echipați, unii fiind încălțați cu sandale și fără îmbrăcăminte de ploaie", a adăugat salvamontistul.

Specialiștii avertizează pe cei care doresc să plece la drumeții pe munte că vremea este deosebit de capricioasă, ploaia continuă să cadă, iar temperaturile sunt între 6 și maxim 14 grade.     

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite