Neamț: Dulciuri retrase de pe piață de Protecția Consumatorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gemurile, marmeladele și jeleurile vândute populației prezentau multiple nereguli
Gemurile, marmeladele și jeleurile vândute populației prezentau multiple nereguli

Din 15 agenți economici controlați, numai unul a fost găsit în legalitate

Echipele Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Neamț au derulat, recent, o acțiune de amploare la mai mulți agenți economici din județ. Scopul a fost verificarea calității și modului în care sunt etichetate gemurile, marmeladale din fructe și jeleurile comercializate pe piață. Cu acest prilej, au fost constatate numeroase nereguli, referitoare la absența elementelor menite să informeze în mod corect cumpărătorii, dar și la neafișarea prețurilor produsului și neîncadrarea în parametrii de calitate declarați. Echipele de control au găsit gemuri de vișine și de prune care fuseseră preparate din piure de mere deshidratate.

Consumatorii sunt induși în eroare asupra naturii produsului, cu atât mai mult cu cât mărimea caracterelor cu care este înscrisă denumirea acestuia este foarte redusă. De asemenea, felul în care sunt poziționate aceste înscrisuri este în defavoarea denumirii corecte a produsului, marcată pe partea laterală a etichetei", a precizat Gelu Moldovanu, șeful Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Neamț.

Din cei 15 agenți economici nemțeni verificați de inspectorii de la Protecția Consumatorilor, numai unul a fost găsit în legalitate. Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 8 avertismente și 6 amenzi, în valoare totală de 12.200 de lei. De asemenea, au fost oprite temporar de la comercializare peste 42 de kilograme de produse care prezentau nereguli.


 

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite