Neamţ: Dozele-pubelă sunt vandalizate fără milă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dintre cele zece recipiente montate în urmă cu un an în zonele centrale din Piatra Neamţ au mai rămas doar trei. Pietrenii cred că Poliţia Comunitară ar trebui să fie mai vigilentă, mai ales pe timpul nopţii, şi să-i amendeze pe teribilişti.

La un an de la instalarea în Piatra Neamţ a mai multor pubele în formă de doză de bere, responsabilii cu ordinea s-au văzut nevoiţi să le retragă. Destinate colectării ambalajelor din aluminiu de la sucuri sau doze de bere, containerele speciale cad  unul câte unul victime vandalilor.

Din cele zece recipiente care fuseseră montate iniţial în zonele centrale ale oraşului, au mai rămas doar trei, amplasate în parcul central. Municipalitatea a decis să retragă trei pubele, după ce alte patru au dispărut peste noapte.

„Reprezentanţii firmei de salubritate au găsit trei asemenea pubele desprinse din locaşurile lor, semn că anumite persoane voiau să le fure pentru a le valorifica. Recipientele au fost duse la firma Salubritas pentru a fi reparate, dar nu cred că vor mai fi amplasate în oraş“, spune Ludmila Armaşu, din cadrul Biroului de Comunicare al Primăriei.

Pubelele dispar în noapte

Pietrenii, care deja s-au obişnuit cu pubelele-doză, sunt de părere că edilii ar trebui să acorde o mai mare atenţie măcar pentru ca ultimele trei recipiente de colectare a deşeurilor să nu dispară. „Pubelele astea sunt foarte bune, dar tinerii le distrug. Poliţia Comunitară ar trebui să-şi facă treaba“, spune pietreanul Dumitru Drăsleucă, ieşit la plimbare cu soţia prin parcul central.

Oamenii cred că vigilenţa trebuie sporită mai ales pe timpul nopţii, atunci când se petrec cele mai multe acte de vandalism. „Ziua nu prea îndrăzneşte nimeni să le strice, dar după lăsarea întunericului sunt mulţi care ori beau, ori se droghează şi provoacă stricăciuni, din teribilism“, crede Matei Ionescu, un alt pietrean revoltat.

Dumitru Drăsleucă, pensionar: Nu poţi să te iei de teribiliştii care strică pubelele pentru că rişti să iei bătaie.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite