Neamţ: (UPDATE) Două persoane au ars de vii în urma unui accident rutier (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Victimele au fost descoperite în această dimineaţă pe un câmp din comuna Ion Creangă.

15.10: Şoferul dubiţei a luat plăcuţele de înmatriculare şi a fugit în pădure


Poliţiştii au identificat cu dificultate şoferul dubiţei, care a încercat să îşi şteargă urmele de la locul accidentului. „La faţa locului nu au fost găsite plăcuţele de înmatriculare ale autoturismului Renault Espace. Proprietarul acesteia a fost identificat însă la scurtă vreme ca fiind un tânăr în vârstă de 25 de ani, din localitatea Horia, pentru că a fost prins, în urmă cu câteva luni, la furat de cablu cu această dubiţă“, a precizat inspector principal Cătălina Bădeanu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Neamţ.

În acest moment, mai mulţi poliţişti sunt desfăşuraţi într-o zonă împădurită din lunca Siretului, unde există informaţii că s-ar afla şoferul dubiţei. De asemenea, se pare că împreună cu acesta se mai aflau doi pasageri, care au fugit şi ei.

Cercetările efectuate de echipa de pompieri şi poliţişti la locul accidentului au concluzionat că accidentul s-a produs în jurul orei 0.30, cauza cea mai probabilă a incendiuluii find impactul dintre dubiţă şi scuter. „În momentul impactului s-a spart rezervorul scuterului, din care a ieşit benzină, iar scânteile produse au generat incendiul“, a mai precizat Cătălina Bădeanu.

Ora 14.25: Şoferul dubiţei implicate în accident este căutat de Poliţie

Şoferul monovolumului sub care a fost găsită una dintre victimele de la Avereşti este dispărut. „Am identificat şoferul autovehiculului Renault, îl căutăm, dar încă nu l-am găsit“, a declarat comisarul şef Constantin-Dragoş Bălău, şeful Poliţiei Roman. Acesta a mai spus că este luată în calcul inclusiv ipoteza incendierii vehiculelor. „Cu certitudine, a existat o ciocnire între cele două vehicule, dar luăm în calcul şi ipoteza că acestea s-au aprins din cauza impactului, şi ipoteza că au fost incendiate“, a mai declarat comisarul şef Bălău.

Ora 12.30: Victimele sunt doi tineri din satul Stejaru

Conform agentului agricol din comună, Victor Hogea, ambele victime sunt din satul Stejaru al comunei Ion Creangă şi şi-au găsit sfârşitul pe şoseaua dintre satele Izvoru şi Avereşti. „Din câte am aflat noi, cei doi se numesc Mihai Gh. Hogea şi Gheorghe Rotilă, care erau în vârstă de circa 30 de ani“, a precizat Victor Hogea.

Ora 11.45: Vehiculele arse sunt un monovolum Renault şi un moped marca Aprilia. Unul dintre cadavrele carbonizate se afla sub maşină, iar al doilea la o distanţă de circa 10 metri faţă de acesta, pe câmp.

Scena de groază din apropierea satului Avereşti, comuna Ion Creangă, a fost descoperită la ora 6.40, când un localnic ce trecea prin zonă a sunat la 112.

image

„Un echipaj al Detaşamentului de Pompieri Roman a fost solicitat să se deplaseze la locul accidentului. Când a ajuns acolo, nu mai exista niciun focar de incendiu, vehiculele arseseră în întregime. Împreună cu poliţiştii, pompierii vor cerceta cauza incendiului", a declarat căpitanul Iulian Jugan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ.

image

Cadavre carbonizate

Ora 9.00: Două persoane au fost găsite carbonizate în această dimineaţă în localitatea Ion Creangă. Din primele cercetări se pare că a fost un accident rutier în timpul nopţii de 10 spre 11 aprilie, între un microbuz şi o motocicletă, urmat de un incendiu.

Vom reveni cu detalii.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite