Neamț: Donație de cărţi pentru bibliotecile şcolare săteşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cărțile donate sunt strânse la sediul școlii de șoferi din clădirea Urbanex
Cărțile donate sunt strânse la sediul școlii de șoferi din clădirea Urbanex

Conducerea unei şcoli de şoferi din Piatra Neamţ a demarat în aceste zile o campanie destinată copiiilor care învaţă la şcolile din mediul rural.

Mihai Puricescu, directorul școlii de șoferi, spune că vrea să trimită cărţile care vor fi donate de nemţeni către bibliotecile care funcţionează în unităţile de învăţământ de la ţară. „Avem în vedere acele biblioteci şcolare care au rămas în urmă din punct de vedere al dotării. Primii care au început să contribuie la strângerea de cărţi sunt chiar cursanţii şcolii noastre", spune iniţiatorul acţiunii. Acesta îşi mediatizează gestul cu afişe lipite pe maşinile folosite la instruirea cursanţilor pentru permis.

„Sloganul acţiunii în care am vrea să implicăm cât mai mulţi nemţeni şi instituţii din oraş este «O carte pentru un zâmbet». Vrem ca în acest fel să recuperăm cărţile, manualele sau culegerile care sunt de prisos în bibliotecile de acasă, dar pot fi utile elevilor de la şcolile săteşti", spune Ciprian Solomon, director de imagine la şcoala de şoferi.

Ambulanţierii sprijină colecta de carte

Iniţiativei lansate simbolic ieri, de Ziua Educaţiei, i s-a alăturat şi Fundaţia pentru Medicină de Urgenţă Neamţ, o organizaţie non-guvernamentală care sprijină activitatea Serviciului de Ambulanţă.

„Ni s-a părut o idee foarte utilă pentru copiii care au mai greu acces la informaţie. Am discutat deja cu personalul de la Ambulanţă şi vom sprijini şi noi colecta de carte. Chiar ne gândim să contribuim cu bani de benzină să plătim un transport de carte cu maşina de aprovizionare", spune doctorul Letiţia Damoc, preşedintele Fundaţiei pentru Medicină de Urgenţă şi şefa Serviciului judeţean de Ambulanţă.     

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite