Neamţ: Doi şefi de post cercetaţi pentru solidaritatea faţă de Şoric

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe lângă cei doi șefi de post vor fi anchetați alți cinci polițiști
Pe lângă cei doi șefi de post vor fi anchetați alți cinci polițiști

Echipa de control va verifica şi declaraţiile vicepreşedintelui Sindicatului Naţional al Poliţiştilor

Comisarul şef  Şoric şi alţi cinci poliţişti nemţeni, dintre care doi şefi de post, vor fi cercetaţi disciplinar de o echipă de la IGPR. Motivul verificărilor care vor începe luni este legat de declaraţiile făcute de aceştia în timpul manifestării de susţinere a fostului şef al Poliţiei Neamţ. În raportul controlului efectuat zilele trecute de M.A.I., comisarului şef Şoric i se impută că „a încercat să diminueze autoritatea şefilor ierarhici din M.A.I., prin incitarea şefilor de post, determinându-i să declare reprezentanţilor presei că-şi vor da demisia dacă acesta va fi eliberat din funcţie".

 Şoric revine la muncă pentru anchetă

 „Domnului Şoric i-am acordat două zile de concediu joi şi vineri, dar a fost anunţat să vină la serviciu luni pentru a fi la dispoziţia echipei de control", spune comisarul şef Dorel Manole, noul inspector şef al Poliţiei Neamţ.

Cei doi şefi de post care au intrat în vizorul superiorilor de la Bucureşti pentru declaraţiile făcute sunt agentul şef principal Vasile Babău şi agentul Ermil Paraschiv, şefii posturilor din Dochia şi Podoleni. Echipa de control va verifica şi declaraţiile făcute de comisarul şef Gheorghe Chelaru, vicepreşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi personalului contractual, respectiv de Adrian Zaharia, membru în Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie. Un alt poliţist care va trebui să dea explicaţii este comisarul şef Marcel Gheorghiu, şeful Serviciului Logistic şi preşedinte al filialei Neamţ a Corpului Naţional al Poliţiştilor.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite