Neamţ: Doctorii impun măsuri aspre împotriva gerului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Codul portocaliu de ger va rămâne în vigoare până miercuri, aşa că pietrenii trebuie să evite pe cât posibil deplasările în spaţii deschise

Direcţia de Sănătate Publică Neamţ a emis un cod de măsuri pentru a preveni cazurile de îmbolnăviri în rândul populaţiei odată cu temperaturile extrem de scăzute înregistrate pe raza judeţului. Nemţenii trebuie să amâne orice deplasare în spaţii deschise şi să evite pe cât posibil expunerea la ger.

Nici alimentaţia nu trebuie neglijată, iar nemţenii sunt sfătuiţi să-şi aprovizioneze cămara cu fructe şi legume proaspete, bogate în proteine şi vitamine pentru a-şi îmbogăţi sistemul imunitar. Doctorii DSP avertizează nemţenii să renunţe în această perioadă la consumul băuturilor alcoolice, acestea scăzând drastic capacitatea organismului de a se apăra contra frigului.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ contribuie cu un alt set de măsuri demne de luat în seamă. Unul dintre cele mai importante sfaturi este ca nemţenii să nu folosească sisteme improvizate de încălzire, care pot duce la intoxicaţii cu monoxid de carbon.

Doctorii Spitalului Judeţean Neamţ avertizează persoanele care suferă de degerături să evite automedicaţia şi să se prezinte de urgenţă la medicul specialist.  

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite