Neamț: Disponibilizările îi scot în stradă pe poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Speriaţi de măsurile prevăzute în proiectul de lege care prevede disponibilizări în sistem, poliţiştii din Neamţ proteastează în faţa Palatului Parlamentului.

„Deplasarea o fac doar colegii care sunt liberi. Cine doreşte merge la Bucureşti şi cu soţia sau copiii pentru că nu suferă doar poliţistul ci şi familia lui în urma restructurărilor", a spus Neculai Isache, liderul Biroului Teritorial Neamţ al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC).

Deplasare cu trenul şi maşina proprie

La precedentul miting al poliţiştilor desfăşurat în toamnă în Capitală, din Neamţ au participat circa 100 de poliţişti din cei 880 de angajaţi membri de sindicat. Dacă atunci acţiunea de protest s-a făcut în cadru organizat, cu microbuze şi autocare, de această dată modul de deplasare a fost lăsată la latitudinea fiecăruia.

„Fiecare vine cu ce vrea şi ţinuta este în civil ca să nu mai iasă discuţii ca la acţiunea de anul trecut, atunci când am fost acuzaţi pe nedrept că am protestat înarmaţi. Un coleg a fost chemat de două ori la Parchetul din Bucureşti ca să-l cântărească şi să-l măsoare după ce a fost reclamat de jandarmi că la protest purta centura", mai spune agentul Isache.

La protestul din septembrie 2010, agentul şef Viorel Moaleş, din cadrul Postului de Poliţie Rediu a fost surprins de camerele video cu tocul pistolului la centură. Poliţistul a fost audiat de procurori, dar în faţa anchetatorilor el a spus că în toc nu avea pistolul, ci îşi ţinea un pachet de ţigări şi o brichetă.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite