Neamț: Direcția de Sănătate Publică cere milă pentru angajați

0
Publicat:
Ultima actualizare:

DSP Neamț nu se poate descurca fără cei 39 de angajați care ar trebui concediați conform unui ordin de ministru. Așa motivează conducerea instituției înaintarea unui memoriu trimis la Ministerul Sănătății pentru a cere păsuirea în funcții a personalului contractat.

Drama concedierilor lovește în plin angajații, ei rămânând fără prea mari posibilități de revenire în câmpul muncii, atât timp cât posturile din spitale și alte unități sanitare sunt blocate.

Dan Morenciu, directorul Direcției de Sănătate Neamț a încercat să formuleze un plan de restructurare benefic măcar pentru cei care sunt departe de vârsta pensionării.

Continui să cred că acest ordin de ministru prin care trebuie să ne lipsim de atâtea persoane este o greșeală. Noi am formulat un plan de reorganizare în care propunem numai disponibilizarea acelor persoane care se apropie de vârsta pensiei și care se pot pensiona anticipat. Încercăm astfel să salvăm slujbele persoanelor tinere", a declarat medicul Dan Morenciu.

Potrivit ordinului emis de ministrul Cseke Attila în Neamț trebuie să rămână maxim 84 de posturi în cadrul DSP. Conform aceleiași decizii riscă desființarea și centrele teritoriale de la Târgu Neamț și Roman.

Deocamdată, conducerea forului superior al sănătății nemțene nu a primit niciun răspuns la solicitarea înaintată la București.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite