Neamţ: Digul de la Doljeşti, ridicat în ritm de melc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

SCT Bucureşti, unul dintre constructori, încă organizează şantierul, în timp ce firma din Iaşi a înălţat aproape jumătate din lungimea tronsonului de care răspunde.

Cei doi antreprenori şi-au împărţit tronsoanele de dig şi au pornit lucrările în urmă cu 41 de zile. Termenul impus pentru finalizarea digului a fost fixat pe 30 octombrie 2010, însă ritmul diferit de execuţie nu dă prea mari speranţe că lucrarea va fi realizată integral până la data limită.

Societatea de Construcţii în Transporturi (SCT) Bucureşti trebuie să realizeze digul pe o lungime de 3 km, în timp ce Societatea de Construcţii Hidrotehnice Iaşi răspunde de două tronsoane care măsoară 5,1 km.

„Antreprenorul din Bucureşti a decopertat terenul pe o lungime de un kilometru şi a taluzat doar o porţiune de vreo 100 de metri cu o înălţime de 25 de centimetri“, spune nemulţumit Mihai Archip, prefectul judeţului Neamţ. Situaţia a fost sesizată şi de şeful statului, la ultima sa vizită în zonă.

Utilaje în garaj, şefi în şedinţă
Întrebat de Traian Băsescu unde sunt utilajele firmei, directorul SCT Bucureşti, Julien Popa, a răspuns că sunt adăpostite de ploaie în baza şantierului. „Eu n-am nimic de comentat“, a fost răspunsul pe care l-am primit ieri din partea inginerului Dan Babii, şeful punctului de lucru deschis de firma bucureşteană pe malul Siretului. După repetate apeluri telefonice, nici directorul Julien Popa nu a fost ieri mai deschis în a oferi explicaţii pentru situaţia de la Doljeşti.

Şeful firmei a motivat, prin secretariat, că este în şedinţă prelungită. „Circa doi kilometri de dig sunt deja realizaţi de firma din Iaşi, dar constructorul din Bucureşti a rămas încă la stadiul de organizare de şantier“, spune şi Gheorghe Cojocaru, primarul comunei Doljeşti.

Autorităţile din Neamţ se tem că lucrarea nu va fi încheiată la termen decât pe o porţiune, iar o surpriză neplăcută din partea naturii ar duce de râpă tot efortul depus pentru înălţarea digului. „La primăvară, dacă vine vreo viitură pe Siret, se poate strica şi tronsonul de dig finalizat, dar poate intra şi apa în sat“, a adăugat prefectul.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite