Neamţ: Deszăpezirea drumurilor județene costă două milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Contractul lucrărilor specifice de iarnă va intra în vigoare la jumătatea lunii noiembrie.

Consiliul Județean Neamț a finalizat recent licitația pentru desemnarea societății care se va ocupa de activitatea de deszăpezire. Câștigătoare a fost firma DRUPO, de altfel singura înscrisă pe listă. Valoarea contractului atribuit societății în cauză se ridică la aproape 2,4 milioane de lei. Cu toate acestea, suma nu este fixă, ea putând fi ajustată în funcție de situațiile care se vor ivi.

Noi suntem pregătiți să intrăm la lucru, dar sperăm că nu va fi cazul prea curând. Mai avem de completat stocurile de sare și de făcut revizia la unele utilaje", spune Radu Monda, directorul DRUPO SA Neamț. Acesta a mai adăugat că suma atribuită prin contract s-ar putea dovedi insuficientă, ca urmare a creșterii prețurilor.

După ce am semnat contractul, am constatat că prețul sării a fost majorat. Norocul nostru este că nu dăm bani și pe nisip, pentru că îl producem chiar aici. Suma în sine sună frumos, dar vom vedea dacă aceasta va fi și cea reală", a punctat directorul DRUPO.

Până pe data de 15 noiembrie, când intră în vigoare contractul, societatea are obligația de a asigura 70% din cantitatea de material antiderapant necesară celor 724 de kilometri de drum județean. Este vorba despre 7.000 de tone de nisip și 1.050 tone de sare.

Ajutor și pentru comunele înzăpezite

Drumarii sunt pregătiți să intervină și pentru deszăpezirea comunelor, dacă acestea vor cere o intervenție. „Chiar dacă suntem o societate comercială, am acționat întotdeauna și pentru deszăpezirea drumurilor comunale, când primarii ne-au cerut ajutorul", a adăugat Radu Monda.

Până să înceapă activitatea de deszăpezire, cei de la DRUPO vor pregăti drumurile pentru perioada iernii, prin plombarea gropilor apărute în asfalt, turnarea de balast pe unele sectoare de drum și asigurarea șanțurilor și rigolelor pentru scurgerea apelor.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite