Neamţ: Deputata Liana Dumitrescu apreciată de colegii parlamentari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La alegerile din 2008, reprezentanta minorităţii macedonenilor din România câştigase cele mai multe voturi din ţară în colegiul 6 din Neamţ. Deputatul Liana Dumitrescu a încetat din viaţă, azi-dimineaţă, la Spitalul de Urgenţă "Elias" din Bucureşti.

Deputatul independent Ioan Munteanu regretă dispariţia Lianei Dumitrescu, un parlamentar pe care l-a apreciat pentru activitatea din ultimele două legislaturi.

„Stătea în a doua bancă din stânga mea şi am avut ocazia să dialogăm de foarte multe ori pe problemele minorităţii macedonenilor pe care o reprezenta. A fost un parlamentar care cu adevărat îşi apăra etnia, avea măcar două-trei intervenţii pe an despre problemele macedonenilor şi era prezentă la lucrările din Parlament", spune Ioan Munteanu.

Liana Dumitrescu figura ca deputat de Neamţ deoarece la alegerile din 2008 a obţinut cele mai multe voturi din ţară, respectiv 260, în colegiul numărul 6.

„În ziua alegerilor, Victor Surdu, candidat pe acel colegiu, mi-a sesizat că multe buletine de vot aveau foile lipite. Din ruşine sau dezinteres, oamenii nu mai întrebau şi puneau ştampila acolo unde se deschidea buletinul", spune Munteanu.

Explicaţia pare plauzibilă în condiţiile în care, tot în colegiul 6 din Neamţ, Aurel Wainer, candidatul  Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România a obţinut 560 de voturi, cele mai multe obţinute într-un colegiu uninominal.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite