Neamţ: De ce să redirecţionezi 2% din impozit către SMURD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La un an de la înfiinţarea SMURD Neamţ, pompierii speră că populaţia a înţeles cât de importantă este activitatea acestui serviciu şi au lansat o campanie pentru strângerea de fonduri necesare achiziţionării unui avion sanitar pentru urgenţe.

Începând din luna martie a anului trecut, nemţenii au propriul Serviciu Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD), care este direct subordonat Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ şi care a reuşit să salveze până acum aproape 3.000 de oameni implicaţi în accidente rutiere şi nu numai. „Din martie 2010 şi până acum au fost înregistrate 3.261 de evenimente care au necesitat intervenţia echipajelor, fiind acordat primul ajutor pentru 82 de copii şi 2.806 adulţi. Din păcate, au existat şi 94 de alarme false", a precizat colonelul Ioan Niţică, şeful ISU Neamţ.

La un an de la înfiinţarea SMURD, pompierii speră că nemţenii au înţeles cât de importantă este activitatea acestui serviciu şi au lansat o campanie pentru strângerea de fonduri necesare achiziţionării unui avion sanitar pentru urgenţe, care să poată salva vieţile acolo unde elicopeterele şi nici alte mijloace de intervenţie nu pot să ajungă. „Campania presupune redirecţionarea a 2% din impozitul pe venit către Fundaţia pentru SMURD. Scopul final al acestei campanii este de a renunţa la închirierea unui avion pentru intervenţii şi de a achiziţiona unul complet utilat, de terapie intensivă, care să permită transportul pacienţilor în condiţii optime", a adăugat Ioan Niţică.

Fiecare nemţean poate astfel să salveze o viaţă. Tot ce trebuie să facă este să completeze formularul de redirecţionare a 2% din impozitul pe veniturile obţinute în anul anterior către Serviciul Mobil de Urgenţă. „Decât să donez pentru tot felul de fundaţii de care nu am auzit sau să-i las să-i gestioneze statul cum vrea, mai bine o fac pentru cei care chiar ne salvează vieţile. Am mai donat şi pentru Sănătate şi pentru şcoala unde învaţă copilul meu, aşa că nu văd de ce nu aş putea s-o fac şi pentru SMURD", este de părere secretara Luminiţa Călin.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite