Neamț: Dascălii, de trei ori mai puțini la mitingul de astăzi decât la precedentul protest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanții sindicatului spun că au fost nevoiți să-i refuze pe alți colegi care ar fi vrut să facă deplasarea, pentru că nu au găsit să închirieze decât un singur autocar.

La două ore după miezul nopții, 50 de sindicaliști din învățământ au plecat pentru a se alătura colegilor din țară la mitingul de protest din Capitală. În singurul mijloc de transport care a fost închiriat de Sindicatul Învățământ Neamț au urcat câte 20 de cadre didactice din Piatra Neamț și Roman, respectiv 10 din zona Târgu Neamț.

image

„Nu a încercat nimeni să ne descuraje în mod direct deplasarea la miting, dar ne punem semne de întrebare de ce nu am putut să găsim un mijloc de transport care să dubleze acest autocar. Am încercat la mai multe firme, dar nu am găsit", spune Gabriela Grigore, secretarul FSLÎ Neamț.

O oră mai târziu, de la Piatra Neamț s-au îmbarcat în două autocare și 100 de salariați care lucrează în instituții cu sindicate înscrise în confederația Cartel Alfa. Unul din mijloacele de transport a fost ocupat de polițiștii de la SNFP, iar al doilea îi transportă pe sindicaliștii din instituții publice și societățile de pe platforma Săvinești.

image

„Noi nu am avut probleme cu închirierea autocarelor. Am plătit, pe banii noștrii putem să facem ce vrem, nu poate să ne oprească nimeni; rovignetele sunt pătite, taxele de drum sunt plătite mergem înainte", a spus Ioan Zaharia, liderul Cartel Alfa Neamț.

Tot în această dimineață, au plecat spre București 50 de sindicaliști de la sindicatul Sanitas. Alte două autocare au plecat de la Roman cu 50 de polițiști, respectiv cu 50 de salariați ai instituțiilor și societăților din municipiu.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite