Neamţ: Crucea Roşie primeşte depozit sub pază militară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Filiala Neamţ a Societăţii Naţionale de Cruce Roşie urmează să primească un spaţiu de depozitare a materialelor în incinta Centrului Militar de pe strada Durăului.

Reprezentanţii filialei spun că în sediul în care funcţionează este insuficient pentru a putea adăposti cazarmamentul necesar în caz de calamităţi naturale.

"Avem 40 de corturi donate de Crucea Roşie elveţiană, avem pături, saltele, saci de dormit pe care le ni le ţin în grijă cei de la ISU, Asociaţia Învăţătorilor sau prin subsoluri", spune Florin Pâclea, directorul Crucii Roşii-filiala Neamţ.

Conform proiectului de hotârâre care va fi dezbătut în şedinţa de vineri a Consiliului Judeţean, Crucea Roşie ar putea primi gratuit o cameră de 16,80 metri patraţi în incinta Comisariatului care va fi folosit ca spaţiu de depozitare.

„Va fi mai degrabă o magazie. Noi am făcut cerere la Consiliul Judeţean încă din toamna trecută şi mă bucur că s-a găsit o variantă, mai ales că materialele noastre vor fi şi sub pază pentru că unii sunt tentaţi de astfel de echipamente", mai spune directorul Crucii Roşii, filiala Neamţ. 

Tot în şedinţa din această săptămână, legislativul nemţean ar putea prelungi darea în administrare a staţiunii Bălţăteşti până pe 31 martie 2050.  Detaliile sunt prevăzute într-un protocol între Consiliul Judeţean şi Ministerul Apărării Naţionale.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite