Neamţ: Crăciun timpuriu în magazine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pietrenii admiră ornamentele, dar nu cumpără
Pietrenii admiră ornamentele, dar nu cumpără

Cu o lună şi jumătate înainte de sărbători, vânzătorii îşi prezintă oferta de ornamente, însă pietrenii spun că aşteaptă prima zăpadă pentru a face cumpărăturile.

Nici temperaturile ridicate şi nici faptul că până la sărbători mai este mai mult de o lună nu i-a împiedicat pe proprietarii magazinelor din oraş să scoată deja la vânzare decoraţiunile specifice Crăciunului.

„Încă de la începutul lunii am adus şi ornamente de Crăciun. Am văzut de anul trecut că sunt persoane care întreabă de ele şi cu două luni înainte de sărbători, aşa că ne-am grăbit şi noi. Au fost vreo doi clienţi care au cumpărat deja, dar cei mai mulţi cred că vor veni abia după 1 decembrie“, a declarat vânzătoarea Raluca Marcu.

Pietrenii spun că nu se gândesc să cumpere globuri sau beteală până  nu vor simţi că se apropie sărbătorile. „Am fost surprins să văd decoraţiuni, pentru că la cât de cald e, aveam impresia că mai sunt luni bune până la Crăciun. Eu mai aştept pentru că le-am promis copiilor că vom face cumpărăturile împreună“, a afirmat inginerul Sorin Mureşan.

Nici măcar produsele la reducere nu par să-i tenteze pe clienţi. „Am văzut că sunt unii care au promoţii la podoabe şi de 50%, dar nu am bani acum să cumpăr ornamente. Eu m-aş bucura să am de mâncare, că mai folosesc globurile vechi. Dar parcă s-au grăbit cam tare“ a spus educatoarea Ana Pamfil.

Preţuri
Set de globuri din plastic: de la 4 la 20 de lei;
Instalaţii de pom: de la 6 la 200 de lei;
Moş Crăciun muzical: 120 de lei;
Set de figurine din lemn: de la 10 la 40 de lei;
Decoraţiune pentru masa festivă: de la 20 la 50 de lei.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite