Neamţ: Copiii, lăsaţi la clubul din bibliotecă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Micuţii care nu merg în vacanţă la bunici şi nici în tabere şcolare se pot „culturaliza“ în timpul verii la Biblioteca Judeţeană.

Clubul de Vacanţă de la Biblioteca Judeţeană este o soluţie atât pentru părinţii care n-au cu cine să-şi lase copiii acasă, cât şi pentru puştii care se plictisesc. În fiecare vară, clubul se redeschide pe 28 iunie, însă înscrierile se fac încă din această perioadă. „În oferta 2010 păstrăm unele dintre programele care s-au bucurat de succes în anii trecuţi: diferite forme de iniţiere artistică, incursiuni amuzante în istorie, desene animate, informare turistică şi colocvii despre drepturile copilului, cursuri de limba engleză şi pe calculator, dar avem şi programe noi“, a declarat Manuela Chirilă, coordonator al proiectului Clubul de Vacanţă.

70 de locuri disponibile
Doar anul trecut peste 50 de copii au participat numai la activităţile estivale din bibliotecă. „Am auzit de la o amică despre acest club şi mă gândesc serios la varianta asta. Nu am cu cine să-l las acasă şi, decât să dau cinci lei pentru o oră la un club privat, unde să-mi ţină copilul, mai bine îl trimit la bibliotecă. Are cu cine să se joace şi mai şi citeşte şi învaţă lucruri utile“, crede vânzătoarea Laura Mazilu, mama unui puşti de şase ani.

Numărul maxim de locuri pentru acest an este de 70, iar perioada minimă este de două săptămâni, timp în care copiii pot participa la activităţi de genul: „Mâini pricepute“, „Descoperiri celebre“, „Micile talente“ sau „Experimente ştiinţifice simple“.

Supravegheaţi de voluntari
„O grupă e formată deja. Anul trecut am avut aproximativ 50 de copii, cel mai mic fiind de cinci ani, iar cel mai mare de 14. De obicei, îi rugăm pe părinţi ca micuţii care sunt mai agitaţi să vină însoţiţi pentru a nu-i deranja pe ceilalţi. Ne bucurăm că în acest an vom avea şi un voluntar, o elevă din clasa a XI-a de la Colegiul «Rareş», care a spus că vrea să ajute pe durata celor 10 săptămâni să le oferim o vacanţă minunată celor mici“, a adăugat Manuela Chirilă.

Preţurile de la Clubul de Vacanţă

Două săptămâni    8 lei
Şase săptămâni     20 de lei
Opt săptămâni     25 de lei
Zece săptămâni    30 de lei

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite