Neamţ: Comunitarii se întrec să-şi păstreze slujbele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma evaluărilor, vor rămâne să lucreze doar cei mai vrednici 90 dintre cei 144 de angajaţi ai Poliţiei Comunitare.

Concursul va avea loc în ultimele două zile ale lunii august şi va cuprinde 30 de întrebări de specialitate şi de legislaţie. „În următoarele două săptămâni, angajaţii vor trebui să reia cunoştinţele despre legea Poliţiei Locale, Codul Penal, Legea transportului local şi Legea taximetriei. Oricum au mai dat o testare în iulie, aşa că bibliografia trebuie doar revăzută“, a spus Dumitru Crăescu, directorul Poliţiei Comunitare.

Acesta mai susţine că reorganizarea serviciului va eficientiza activitatea pentru că testul va tria serios angajaţii şi vor rămâne doar cei care îşi fac cu adevărat treaba la serviciu.
„Toţi pleacă cu şanse egale la concurs, dar vor rămâne doar cei care sunt serioşi“, a spus Dumitru Crăescu. După reorganizarea serviciului, şi modul de lucru se va schimba: nu vor mai exista echipe care să patruleze pe străzi, în schimb vor exista agenţi îmbrăcaţi în civil care vor culege informaţii din cartiere.

Poliţiştii se tem că vor fi depăşiţi de situaţie
„O să ne axăm mai mult pe acţiuni punctuale, pe un stil de lucru «fulger». Agenţii nu vor mai avea o zonă strict delimitată, ci vom fi prezenţi acolo unde este nevoie de intervenţia noastră“, a completat şeful poliţiştilor comunitari. Unii pietreni cred că reducerea numărului de comunitari ar putea fi benefică. „Nu cred că e vorba de numărul poliţiştilor comunitari, ci de cum îşi fac treaba“, crede pietreanul Mihnea Scutaru.

El este contrazis însă de inspectorul principal Ştefan Vornicu care apreciază că, după disponibilizări, agenţii vor fi copleşiţi de evenimente. „Volumul de muncă va fi mai mare pentru că vom fi mai puţini“, spune poliţistul.

El a remarcat că, în ultimul timp, s-au redus contravenţiile, dar au crescut infracţiunile. „Se comit furturi, tâlhării şi, în special cele comise de minori, aşa cum am avut zilele trecute un caz cu un copil care nu avea 14 ani şi nu răspundea penal“, mai spune Ştefan Vornicu.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite