Neamţ: Cod Galben de caniculă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avertizarea este valabilă în intervalul 2 - 4 august, temperaturile maxime atingând frecvent 35 de grade Celsius şi, izolat, chiar şi 37 de grade.

Vremea va fi călduroasă, caniculară în cursul după-amiezelor, când indicele de confort termic ITU va atinge şi depăşi pragul critic de 80.

„Este foarte important ca toţi cetăţenii să fie informaţi despre riscul la care se expun dacă nu respectă recomandarea de a evita expunerea prelungită la soare în intervalul orar 11.00 - 18.00, precum şi despre celelalte indicaţii transmise de către personalul medical. Totodată, este necesar ca autorităţile locale să asigure punctele de prim ajutor şi de distribuire a apei pentru populaţie, în zonele aglomerate", a declarat Mihai Archip, prefectul judeţului Neamţ.

În aceste zile, cei care sunt bolnavi trebuie să-şi ia tratamentul corect şi să se hidrateze cu trei litri de apă pe zi. Totodată, trebuie să fie atenţi şi cu regimul alimentar şi să mănânce mai multe fructe şi legume. Nu este indicat să consumaţi alcool şi ar trebui să evitaţi zonele aglomerate.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite