Cinema Dacia modernizat şi rebotezat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Draga Olteanu Matei“ se va numi Cinematograful Dacia
„Draga Olteanu Matei“ se va numi Cinematograful Dacia

Instituţia din Piatra Neamţ va purta de anul viitor numele actriţei Draga Olteanu Matei. Actriţa a declarat că a avut mari emoţii la aflarea veştii, care i-a cauzat probleme de sănătate.

Marius Iuraşcu, directorul general al Regiei Autonome de Distribuţie şi Exploatare a Filmelor (RADEF) RomâniaFilm, a anuţat că lucrările de renovare şi modernizare a cinematografului vor demara anul viitor. „Am început cu «Republica» din Cluj, care a fost gata în 33 de zile şi care acum se numeşte «Florin Piersic», continuăm cu refacerea celui din Craiova, care la final se va numi «Amza Pellea», iar în prima parte a anului viitor sperăm să fie gata şi cel din Piatra Neamţ“, a spus Marius Iuraşcu la deschiderea Festivalului Internaţional de Film pentru Copii „Punguţa cu doi bani“.


Tehnologie modernă


Actriţa stabilită de mai mulţi ani la Piatra Neamţ a declarat că a primit vestea cu mari emoţii. „După ce am primit vestea nu numai că nu am reuşit să spun ce scria în programul pe care trebuia să îl citesc, dar peste noapte am avut fibrilaţie. Sunt extrem de încântată că oamenii din Piatra Neamţ mă iubesc şi că primesc dragostea mea“, a declarat Draga Olteanu Matei.

Cinematograful Dacia va fi refăcut începând de la structura de rezistenţă şi va fi dotat cu tehnologie de ultimă generaţie. Scena sălii de spectacole va fi mărită. „Vom rula filme 3D şi vom găzdui şi reprezentaţiile Teatrului Tineretului, mai ales că actorii nu vor avea, pe durata modernizării teatrului, o scenă adecvată. Din acest motiv, cu sprijinul Consiliului Judeţean, modernizarea cinematografului va fi făcută în regim de urgenţă“, a afirmat Victor Purice, directorul Cinematografului Dacia.

Conform unei ordonanţe de Guvern din mai, cinematografele nu mai pot trece în proprietatea primăriilor.„Cinematograful Cozla va rămâne însă la Primărie. Iar din cauza unei erori în actele de vânzare, o suprafaţă de 152 de metri pătraţi de la Cinematograful Pietricica va trebui retrocedată către RADEF“, a explicat Purice

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite