Neamţ: Cei trei absolvenţi de 10 de la „Hogaş“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii care au luat Bac-ul cu notă maximă se mândresc cu rezultatele, deşi nu-i ajută prea mult la admiterea la facultate. Daniel vrea să urmeze Academia de Poliţie, Iulia se va înscrie la Drept, iar Sorana va studia Limbile Moderne.

Daniel Simion, Iulia Teofănescu şi Sorana Paleu se pot lăuda că fac parte din clubul exclusivist al „decarilor“ la Bac. Cu toţii sunt colegi la Colegiul Naţional „Calistrat Hogaş“, iar primii doi provin din aceeaşi clasă, de la profilul Ştiinţe Sociale, în vreme ce Sorana a studiat la Filologie. Cei trei nu fac parte din categoria „şoarecilor de bibliotecă“, deşi recunosc că au făcut pregătire pentru bacalaureat. Adolescent energic, pasionat de baschet şi de tenis de câmp, Daniel Simion spune că nu a fost niciodată un elev eminent, dar că a învăţat pentru sine şi că asta a contat cel mai mult.

Spun că n-au alergat după notele de 10

„Din clasa a VIII-a am ştiut că vreau să fac Academia de Poliţie, aşa că eu m-am pregătit mai mult pentru facultate decât pentru bacalaureat. Media nu mă va ajuta la nimic, dar oricum este un motiv de mândrie. Sincer să fiu, speram la un 10“, a spus mulţumit Daniel.

Iulia Teofănescu, modestă, spune că nu ar fi reuşit fără sprijinul familiei. „Bunicul a fost cel mai fericit de realizarea mea, însă toată familia a fost în culmea fericirii. Vreau să intru la Drept, la Universitatea «Al.I. Cuza» din Iaşi, iar media de la bacalaureat reprezintă numai 30% din nota finală“, spune Iulia Teofănescu.

Sorana Paleu a primit marea veste de la o colegă şi s-a bucurat nespus, mai ales că se aştepta să obţină „numai“ 9,80. „Abia în ultimele trei luni m-am apucat de învăţat serios pentru Bacalaureat, dar a contat foarte mult şi pregătirea din anii de şcoală. Mi s-a părut c-a avut un nivel mediu şi singura probă mai dificilă a fost Istoria, unde au fost unele întrebări mai ambigue“, a spus Sorana.

Nota de la BAC reprezintă numai 33% din media de admitere, în rest contând mediile de la obiectele de studiu. Chiar şi aşa, Sorana va intra la Bucureşti, la Limbi Moderne Aplicate, tot cu nota 10.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite