Neamţ: Cazuri care au pus pe jar poliţiştii în 2010 (I)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul acesta a debutat cu două premiere pentru cazuistica anchetelor din Neamţ: un şantaj şi un jaf în băşcălie. Şantajista cu mop de la Târgu Neamţ şi jaful de la o casă de pariuri sportive din Piatra Neamţ le-au dat bătăi de cap poliţiştilor criminalişti din judeţ.

Micul orăşel de la poalele Cetăţii a fost tulburat pe 9 ianuarie de cazul de şantaj în stil italian la care a fost supusă familia Gavriloaia. Oamenii de afaceri din Târgu Neamţ au fost ameninţaţi cu moartea, dacă nu-i dau Florentinei Pungă(34 de ani), fosta lor menajeră, suma de 28.000 de euro.  Ancheta poliţiei a stabilit că întreg scenariul fusese pus la cale de Florentina şi de concubinul ei italian Luigi Adamo(30 de ani). Cei doi au trimis scrisori de ameninţare în care le spuneau victimelor, pas cu pas, cum să le dea banii.

„Ia maşina şi du-o în parcarea magazinului Geneza. Coboară, intră în magazin şi cumpără o sacoşă galbenă. Lângă perete sunt trei coşuri de gunoi mici. Ia sacoşa şi pune-o în coşul din mijloc. Doamna Adina, nu greşiţi şi vă lăsăm în pace pentru totdeauna. Altfel, veţi fi ucişi toţi ca şobolanii“, era scris în biletul de ameninţare.

Şantajista este în libertate

Pentru a o prinde pe menajera-şantajistă, Adina Gavriloaia a trebuit să urmeze toţi paşii din scrisorile de ameninţare. Femeia a dus pachetul la coşul de gunoi indicat, dar în locul banilor au fost puse pachete cu şerveţele tăiate în forma şi mărimea necesară. „La tomberonul indicat în scrisorile de ameninţare, poliţiştii au găsit-o pe Florentina P., care urmase întocmai traseul banilor pentru a intra în posesia lor“, a precizat inspectorul principal Cătălina Bădeanu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

Florentina Pungă şi Luigi Adamo au fost arestaţi preventiv pentru şantaj. Cei doi sunt acum în libertate după ce au fost condamnaţi la câte trei ani de închisoare, cu suspendare.

Jaf în băşcălie la o casă de pariuri

Pe 11 februarie, Poliţia a fost sesizată de producerea unui jaf la una din casele de pariuri sportive din Piatra Neamţ. Angajata susţinea că a fost ameninţată cu un cuţit de o persoană cu cagulă pe faţă şi că infractorul a sustras 4.000 de lei.

În timp ce culegeau amprente, poliţiştii au fost luaţi prin surprindere de angajatul unui restaurant care a venit să livreze două cutii cu pizza, „la comanda unui domn Adrian“. Nimeni nu a răspuns la numărul de pe care fusese dată comanda,  iar tânărul a fost nevoit să plece înapoi cu marfa, nu înainte de a fi interogat de poliţişti.Nici până astăzi agenţii nu au prins presupusul hoţ.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite