Neamţ: Cazuri care au pus pe jar poliţiştii în 2010 (II)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Uciderea interlopului Gheorghe Mararu a fost urmată de un scandal care a culminat cu schimbarea şefului Poliţiei Neamţ. Asasinatul din cafenea a produs efecte în lanţ atât în lumea interlopă, cât şi la nivelul cel mai înalt al Poliţiei Române.

Neamţ: Cazuri care au pus pe jar poliţiştii în 2010 (I)

Un caz care le-a dat bătăi de cap oamenilor legii a fost scandalul petrecut în zona Liceului Economic din Piatra Neamţ la începutul lunii octombrie. La câteva zile după ce i-a bătut pe elevul Alexandru Scutaru (15 ani) şi pe tatăl acestuia, Virgil Munteanu (34 de ani) a ameninţat-o pe directoarea liceului.

Bătăuşul a fost eliberat din arest

„A ajuns în biroul meu şi m-a ameninţat că «îmi ia gâtul» dacă nu îl mut pe elev la alt liceu“, declara Laura Scumpu, directoarea Grupului Şcolar Economic. În timp ce Virgil Munteanu era cercetat în stare de libertate, Ghiocel Scutaru, părintele copilului bătut, a decis să-şi protejeze băiatul trimiţându-l la liceu însoţit de o gardă de corp.
Virgil Munteanu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, dar a fost eliberat de judecători înainte de expirarea termenului de detenţie.

Cazul  a sensibilizat opinia publică din ţară, mai ales că a avut loc în aceeaşi perioadă în care la Craiova, Adrian Goreci, un adolescent de 17 ani, a fost înjunghiat în inimă de un fost coleg de liceu.

Uciderea interlopului Gheorghe Mararu cu şapte gloanţe într-o cafenea din Piatra Neamţ pe 14 noiembrie, a tulburat nu numai liniştea oraşului, dar şi pe cea a poliţiştilor de la Bucureşti. Pentru celebra frază „De ce este interlop Mararu, pentru că dădea bani la oameni şi le lua camătă?“, ca şi pentru ieşirile sale publice în conferinţe de presă şi în transmisiunile televizate, comisarul şef Aurelian Şoric a plătit cu funcţia câteva zile mai târziu.

Falău a produs un „tsunami“ în Poliţie

Fostul şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Neamţ nu a fost demis, ci şi-a dat demisia, chiar dacă a avut parte de o adevărată manifestaţie de susţinere din partea colegilor din judeţ.

În locul său în fruntea Poliţiei Neamţ a fost numit comisarul şef Dorel Manole, fost şef la Direcţia Anticorupţie Bacău. Ministrul de Interne Traian Igaş i-a destituit apoi din funcţie pe chestorii Dan Fătuloiu şi Petre Tobă.

După ce a produs degringolada din Poliţie, Cristian Chilat zis „Falău“, suspectul asasinatului din cafenea, a fost adus la Bucureşti, iar ancheta penală a fost preluată de Parchetul General.

Crstian Chilat a declarat în faţa procurorilor că este singurul vinovat.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite