Piatra Neamţ: Cârnaţi, pălincă şi muzică la Piaţa Centrală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei obişnuiţi cu tarifele de la târgul de acum două săptămâni au venit cu liste de cumpărături de acasă pentru a rezista tentaţiei. Unii s-au mulţumit doar să viziteze piaţa.

Muzică de petrecere, muşchi afumat, brânză în coajă de brad şi pălincă, dar şi bijuterii şi oale de lut, toate pot fi găsite în acest weekend la Festivalul Produselor Tradiţionale Româneşti deschis la Piaţa Centrală. Tot acolo a fost şi ediţia de acum două săptămâni a festivalului cu produse de sezon. Cei care s-au obişnuit deja cu preţurile cam piperate de la târgul trecut au venit cu lista de cumpărături pregătită pentru a nu fi tentaţi să cheltuiască mai mulţi bani decât şi-au propus.

image

„Avem mulţi clienţi“
„Sunt cam scumpe, dar ţi se face poftă. Am pregătit vreo 200 de lei pentru cumpărături. Mi-am luat brânză în coajă de brad pentru că nu găsesc prea des, muşchi afumat şi cârnaţi de casă, iar acum caut nişte caş şi cred că mă opresc să văd şi de nişte băutură pentru sărbători“, a spus inginerul Gheorghe Filimon. Cele mai căutate au fost brânzeturile şi preparatele din carne, fapt ce i-a bucurat mai ales pe comercianţi.

image

„Vine lumea şi de câteva ore n-am avut timp să merg nici la baie. Sunt şi care se uită şi pleacă, dar am avut şi clienţi. Oamenii stau şi gustă, după care aleg ce le place“, a spus una dintre vânzătoare în timp ce cântărea nişte muşchi afumat pentru clienţi.

image

Preferă carmangeria
Printre cei care au admirat produsele expuse, dar au plecat fără să cumpere nimic, a fost şi pietreanca Mihaela Cojoc. „Am fost şi m-am uitat, dar mi se par prea scumpe. Mai bine merg şi-mi cumpăr de la carmangerie nişte muşchi şi ies mai ieftin. Dacă se numesc producători, eu nu înţeleg de ce au preţuri aşa de mari“, şi-a manifestat ea nemulţumirea. Tot nemulţumit a fost şi Ioan Luca, dar nu de marfă, ci de atmosferă. „Nu mi-a plăcut că urlă muzica de zici că e  o nuntă şi mai vezi pe câte unul care serveşte paharul cu vin lângă oamenii care încearcă să-şi vândă marfa“, s-a plâns pensionarul.

Cât costă produsele  tradiţionale
Hering afumat - 18 lei kilogramul;
Tobă de casă - 35 de lei kilogramul;
Brânză de burduf - 30 de lei kilogramul;
Muşchi afumat - 50 de lei kilogramul;
Cârnaţi ţărăneşti - 45 de lei kilogramul;
Pălinca de mere - 15 lei litrul.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite