Neamţ: Canalele de pe străzi, capcane pentru şoferi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pietrenii se plâng că acestea au împânzit oraşul şi că în majoritatea zonelor sunt gropi adânci, imposibil de evitat. Gurile de canal, deşi au capace, s-au transformat în obstacole din cauza diferenţei de înălţime faţă de stratul de asfalt.

Şoferii spun că s-au săturat să tot facă slalom prin oraş. Când nu sunt nevoiţi să ocolească gropile ori şanţurile din străzi, aceştia trebuie să găsească cele mai bune soluţii pentru a evita gurile de canal. Deşi nu au rămas fără capace, diferenţa de înălţime dintre stratul de asfalt şi gura de canal le transformă în adevărate capcane pentru şoferi, adesea imposibil de evitat.

„Cum ieşi de la staţia Peco de vizavi de piciorul telegondolei, dai direct într-un canal. Dacă încerci să-l eviţi, îl iei sigur pe următorul, care-i pe bulevardul Decebal, înainte de a intra în sensul giratoriu. Sunt peste tot în oraş şi rişti să-ţi rupi maşina în două“, a spus revoltat Laurenţiu Luca, şofer.

„Intri serios în groapă“

Oamenii sunt nemulţumiţi, mai ales că fiecare zi în trafic este un adevărat test al nervilor şi spun că ar putea deveni şoferi de curse la câte obstacole au pe traseu. „Am văzut acum că e o modă să astupe şanţurile din asfalt cu dale pentru trotuare. E bine şi aşa, dar nu e corect. Canalele sunt altă problemă. Şi în spatele Liceului Economic sunt numai cratere din cauza diferenţei de înălţime. Intri serios în groapă, mai ales dacă ai puţină viteză şi nu le vezi din timp“, crede informaticianul Cristian Apostol.

Şi pietonii au bătăi de cap din cauza canalelor-capcană. Chiar dacă au scăpat de riscul de a cădea în gurile lăsate fără capace, nici soluţia edililor nu li se pare ideală.

„Dacă ieşi să plimbi copilul în căruţ, trebuie să cobori pe stradă ca să le ocoleşti. În Dărmăneşti am văzut că s-a găsit o soluţie pentru canalele de pe trotuare. Pentru că de acolo au fost furate capacele, s-au aşezat plăci groase de beton“, a spus Alexandra Oancea, psiholog.

Rezolvarea, la primăvară

Reprezentanţii societăţii Publiserv susţin că sunt şi soluţii pentru rezolvarea problemelor, dar că vremea nu le permite încă.

„Se pot ridica la nivelul străzii, dar trebuie să aşteptăm să se încălzească. Pentru a face asfaltarea la cald trebuie ca temperaturile din timpul nopţii să fie de minim 10 grade Celsius pentru o perioadă de trei zile consecutiv“, a precizat Mihai Apetrei, directorul tehnic al Publiserv.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite