Neamț: Campania „Un plus de siguranță", la final

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Polițiștii le-au oferit oamenilor sfaturi despre cum să își protejeze locuințele și bunurile personale.

În perioada 20 octombrie- 10 decembrie s-a desfășurat, la nivel național, campania de prevenire a furturilor din locuință denumită „Un plus de siguranță". Aceasta a fost inițiată de Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, având drept scop informarea cetățenilor cu privire la modalitățile prin care își pot proteja locuința.

Inițierea acestei campanii a avut la baza concluziile preliminare ale unei cercetări care a arătat că un sfert din numărul furturilor din locuințe s-a datorat ignoranței, superficialității sau neglijenței proprietarilor.

„În județul Neamț, campania s-a desfășurat în cele două municipii, Piatra Neamț și Roman. În orașul de la poalele Pietricicăi, polițiștii de prevenire, alături de cei de la Compartimentul Poliției de Proximitate au acționat în cartierele Dărmănești, Mărăței și Precista, iar în municipiul Roman polițiștii de proximitate au desfășurat activități de informare a populației pe raza întregului oraș", precizează inspector principal Cătălina Bădeanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Neamț.

Prin discuțiile purtate cu locatarii imobilelor și cu reprezentanții asociațiilor de proprietari, polițiștii au tras concluzia că deși o mare parte din imobile este prevăzută cu interfon, acesta nu este folosit în mod corespunzător și oricine poate avea un acces facil în clădire. Având în vedere apropierea sărbătorilor de iarnă, perioadă în care foarte mulți nemțeni pleacă de acasă, în concediu, polițiștii au oferit o serie de recomandări pentru siguranța locuinței și a bunurilor populației.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite